marți, 19 martie, 2024

EXCLUSIV! Miza de un miliard de euro! Un informator a castigat un proces-bomba impotriva SRI Iasi! Vrea sa ajunga cu orice pret la directorul spionajului iesean!

Distribuie:

Publicat:

Ieseanul sustine ca toata viata lui a fost colaborator al Serviciului Roman de Informatii • A facut o cerere prin care a solicitat sa i se spuna care au fost toate colaborarile de-a lungul timpului, insa nu i s-a raspuns • Crede ca ar trebui sa primeasca inclusiv bani pentru informatiile furnizate de-a lungul anilor • In momentul in care a depus cererea, a constatat ca la SRI Iasi nu exista o registratura, ca la toate institutiile publice • S-a suparat si din aceasta cauza si le-a cerut judecatorilor sa dispuna infiintarea unui serviciu de registratura • Miza acestui proces: un miliard de euro • Aceasta este suma ceruta de colaboratorul SRI pentru suferinta indurata ca urmare a faptului ca nu i s-a raspuns • Partea interesanta a acestui razboi este aceea ca ieseanul a castigat partial procesul • Judecatorii ieseni i-au dat dreptate si i-au obligat pe cei de la SRI sa-i raspunda

Pe masa procurorilor de la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost inregistrat un dosar cu totul inedit, dupa o plangere facuta de un iesean care sustine ca este colaborator al Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Initial, cercetarile in acest dosar au fost incepute de catre procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Militar Iasi. Numai ca, procurorii ieseni au constatat ca este mai simplu sa decline acest dosar la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Astfel, prin ordonanta din data de 7 noiembrie 2018, dosarul a ajuns la Bucuresti. Plangerea este facuta de George Mihail Dimitriu, un iesean care este nemultumit ca nu poate ajunge la directorul SRI Iasi, ca institutia nu are registratura in care sa fie inregistrate cererile oamenilor, ca nu se face plata celor care dau informatii si ca institutia nu raspunde la petitiile cetatenilor. Sunt doar cateva dintre nemultumirile ieseanului. George Dimitriu sustine ca a colaborat in trecut cu cei de la SRI, dar nu a fost platit pentru informatiile pe care le-a furnizat. In plangerea pe care a trimis-o catre Parchet, barbatul sustine ca si-ar fi dorit ca plicurile sale pe care le-a trimis catre SRI sa ajunga la directorul acestei institutii, insa, acestea nu au ajuns acolo.

"Solicit efectuarea unei anchete menite sa clarifice impiedicarea ajungerii la directorul SRI a corespondentei trimise recomandat", a precizat Dimitriu.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img