vineri, 29 martie, 2024

EXCLUSIV! O romanca lucreaza pentru Regina Angliei si pentru Beyonce. A devenit cea mai cunoscuta croitoreasa a Romaniei – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 A crezut in fortele proprii si nu a renuntat • A plecat din Romania pentru a-si urma visele • A inceput de jos intr-o tara straina, dar asta nu a oprit-o sa devina o persoana cunoscuta • Este una dintre putinele persoane din Romania care au reusit sa lucreze pentru regine, vedete de la Hollywood si fetele parlamentarilor rusi • A devenit cea mai cautata croitoreasa din Romania

Suntem zilnic ancorati in cotidian, intr-o rutina care pare sa nu ia sfarsit vreodata. Sunt zile in care multi dintre noi se dau batuti in lupta grea pentru supravietuire si cauta sa isi gaseasca rasuflarea in momente linistite cu cei dragi. Luptam in permanenta pentru lucruri materiale, iar cand le dobandim, par sa nu ne satisfaca. Alergam dupa momente unice, dar uitam sa traim. Singura alinare care ne scoate din rutina este gandul, gandul ca are sa ne fie mai bine. Visam sa fim intr-o pozitie sociala mai buna, sa fim avansati la locul de munca, sa ne indeplinim sarcinile si sa fim destul de puternici pentru a ne face visele sa devina realitate.

O visatoare a fost si Claudia Florian, o femeie in varsta de 44 de ani, nascuta in Bacau, care a crescut la bunicii din Iasi si care a inceput sa viseze la varsta de 14 ani ca va deveni o croitoreasa cunoscuta in toate colturile lumii. Copiii de varsta ei isi doreau sa devina medici, avocati, profesori, savanti, dar ea se indragostise de mirosul materialelor, de culorile lor, de frumusetea pe care o oferea o simpla rochie unei domnisoare sau de palaria purtata de o doamna in zilele tarzii de toamna. Intr-o vacanta de vara, pe cand avea numai 14 ani, s-a inchis in casa impreuna cu matusa sa Silvia si atunci a facut primul pas spre visul sau, a croit prima rochie. De la inocenta croirii primului obiect vestimentar, a ajuns sa lucreze pentru Regina Elisabeta a Angliei, pentru cantareata Beyonce, pentru fetele parlamentarilor rusi si pentru vestite actrite de la Hollywood.

Inceputuri crancene

Toate capitolele din viata oamenilor care au avut curajul sa lupte pentru visurile lor, contrar impedimentelor, incep cu "a fost odata". A fost odata, o fata care si-a cladit pas cu pas drumul spre succes, desi de multe ori i-a fost greu. Claudia este mama a doua fete si a avut rabdarea de a se imparti intre cariera si familie, asa cum orice femeie de succes o face. Viata nu i-a dat mereu lapte si miere, asa ca s-a vazut nevoita sa isi ia familia si sa isi paraseasca tara.

"In anul 2007, sotul meu s-a hotarat sa plece in Anglia. Nu isi mai gasea locul in tara, iar eu nu am vrut sa mai stam departe unul de altul. Multe familii s-au despartit si au divortat din cauza distantei, iar eu nu imi doream asta. Asa ca am decis sa plecam impreuna. Inceputul a fost foarte greu, pentru ca nu stiam sa vorbesc limba engleza. Am inceput sa fac munca de jos. De la o croitoreasa cunoscuta in Romania , ajunsesem sa fac curatenie. Am facut asta o perioada, pana m-am hotarat ca e momentul sa imi urmez visul, acela de a deveni croitoreasa. Am avut noroc si am intalnit-o pe Ana Cristache, o alta romanca stabilita in Londra. Avea afacerea ei, un magazin de rochii de mireasa. Am lucrat vreo doi ani jumatate impreuna, ea ajutandu-ma foarte mult sa invat engleza si noi tehnici de croitorie. Din pacate, a fost nevoita sa vanda afacerea, moment in care m-am gasit in pozitia de a-mi cauta un alt loc de munca. Mi-am facut un C.V. ( curriculum vitae- n.r. ) si am plecat prin Londra ciocanind la toate magazinele sa vad cine are nevoie de o croitoreasa", spune Claudia. Fiind mama a doua fete, s-a vazut in pozitia de a-si gasi un loc de munca intr-o perioada scurta de timp. Cu ambitia care o caracterizeaza, a cautat, s-a prezentat si a fost intr-un final primita de cine nu se putea mai bine.

A primit un telefon care i-a schimbat viata

Perseverenta cu care a fost inzestrata inca de mic copil a construit-o pe Claudia o femeie puternica, care atrage oameni puternici. Nimic in viata nu este intamplator, iar faptul ca se afla intr-o tara straina si cauta sa isi indeplineasca visul, cu riscul de a primi si raspunsuri negative, nu a oprit-o. Batand din usa-n usa pentru a-si striga dorinta, iata ca cea mai grandioasa usa din Regatul Unit al Marii Britanii avea sa i se deschida, iar in fata ei se va aseza chiar Regina Elisabeta a Marii Britanii.

"Primisem oferta sa lucrez la compania de haine si accesorii de lux "Ralph and Russo" din 2013 pana in 2016. Era visul meu, era exact ceea ce imi doream. Doua colectii pe an la Paris, plimbari in toata lumea, suna ca locul de munca perfect. Am mers cu prezentari de moda in Qatar, Dubai , Arabia Saudita, Italia, Franta si Monaco. Devenisem in scurt timp una din cele mai bune croitorese ale companiei, asa ca m-au numit sef de atelier. Intr-o zi am fost sunata de o persona care nu se prezentase si mi-a spus ca cineva ar vrea sa ma intalneasca si sa vorbeasca cu mine despre un nou loc de munca. Mi-am zic ca trebuie sa incerc, pentru ca niciodata nu strica experienta unui interviu si oricum nu aveam nimic de pierdut. Cand am ajuns la interviu, am intalnit o doamna foarte aspectuoasa, care s-a prezentat ca fiind asistenta personala a Elisabetei, Regina Angliei. Nu imi venea sa cred ca pot fi atat de norocoasa, sa pot ajunge sa intalnesc asa persoane. Am fost foarte incantata de oferta ei. Imi spusese insa ca vom relua legatura dupa vacanta de vara, pentru ca Regina era plecata in Scotia si are sa se intoarca in luna septembrie in Londra. In luna septembrie, cand Regina se intorsese, am avut un alt interviu la Buckingham Palace, era un nou inceput pentru mine. Dupa interviu, am fost acceptata pentru o perioada de un an sa fac hainele Reginei, sa o intalnesc personal si sa facem probe la diverse materiale pentru a confectiona piesele vestimentare pe care le purta. Materialele folosite erau 100 la suta matase naturala, facute la comanda pentru Regina Elisabeta. Experienta a fost nemaipomenita si total diferita de ce mai intalnisem eu pana atunci. Eram verificata de fiecare data cand intram in palatul Reginei si nu aveam voie cu telefon sau alte aparate cu care puteam face poze sau inregistrari. De fiecare data cand intalneam Regina, trebuia sa ma inclin in fata ei si sa spun "Maiestatea Dumneavoastra". Ma simt implinita ca am avut aceasta oportunitate sa ajung acolo unde nu oricine ajunge si mai ales pe fortele proprii", incheie Claudia.

A facut haine pentru vedete cunoscute la nivel mondial

Pe langa experienta de neinlocuit pe care a avut-o croitoreasa romanca cu Regina Angliei si Casa Regala, aceasta a generat prin daruirea si ambitia sa si alte colaborari cu vedete cunoscute in toata lumea. Atunci cand esti pasionat de ceea ce faci, ajunge la urechile multora care vor sa te vada, sa te cunoasca si mai ales sa lucreze cu tine. Acesta a fost si cazul Claudiei Florian, femeia care a plecat din Romania, luandu-si visele cu ea. Astfel ca aceasta a avut sansa sa lucreze pentru binecunoscuta cantareata Beyonce, o experienta care a marcat-o in mod pozitiv pe Claudia. Si actrita Francesca Duton a ales sa poarte la festivalul Cannes din anul 2018 creatia vestimentara a Claudiei. Pentru ca vestea despre oamenii talentati circula in mod alert, faima romancei, devenita croitoreasa de top in Regatul Unit al Marii Britanii, a ajuns si la urechile fetelor parlamentarilor rusi. Printre acestea se numara Elsina Khairova, care a avut placerea de a colabora cu Claudia pentru cateva obiecte vestimentare care au devenit sursa de inspiratie pentru multe doamne pasionate de moda. Povestea romancei care a cucerit lumea urmandu-si visul este in fiecare dintre noi. Cu totii avem un gand cu care ne punem seara in pat si care ne motiveaza sa ne trezim dimineata. Diferenta o face ambitia, perseverenta si pasiunea, fara de care visele nu se pot materializa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img