sâmbătă, 20 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Revolutie fara precedent in traficul din Iasi! Soferii nu mai au ce cauta pe linia de tramvai! Decizia a fost luata si ramane batuta in cuie!

Distribuie:

Publicat:

In municipiul Iasi vor avea loc in cel mai scurt timp o serie de schimbari majore in trafic • Totul tine de transportul public din oras, masura care va revolutiona intreaga circulatie rutiera de pe principalele artere din municipiu • Primele masuri vor intra in vigoare intr-una din cele mai aglomerate zone ale Iasului • Decizia Companiei de Transport Public se va extinde si in alte zone din oras, unde circulatia mijloacelor de transport calatori este ingreunata de soferii teribilisti

Decizie uluitoare, luata in traficul din municipiul Iasi. Masura va revolutiona tot transportul iesean, totul fiind legat de mijloacele de transport public care circula pe arterele principale ale orasului. Initiativa a venit din partea Companiei de Transport Public (CTP) Iasi si urmeaza sa fie pusa in aplicare in cel mai scurt timp posibil. Totul se va face insa treptat, pentru a nu-i bulversa pe conducatorii auto de la bun inceput.

O prima masura vizeaza tocmai unul din cele mai aglomerate cartiere, acolo unde dimineata de dimineata se inregistreaza un trafic ridicat. Decizia vine insa in sprijinul iesenilor care folosesc transportul public si care circula cu tramvaiele, autobuzele CTP, dar si cei care se folosesc de taximetre. Astfel, reprezentantii CTP Iasi au solicitat interzicerea circulatiei autovehiculelor pe liniile de tramvai de pe strada si soseaua Nicolina, cu exceptia mijloacelor de transport public de persoane. Dupa ce s-au inregistrat mai multe incidente in apropierea refugiilor de tramvai, compania de transport a decis sa ceara implementarea unor asemenea masuri.

"Cererea noastra a fost motivata de faptul ca am avut parte de incidente cu unele copertine din statii. A fost, de exemplu, un incident cand o masina de mare tonaj a agatat o copertina dintr-o statie ce a dus la ranirea unui copil care era acolo. Pentru a preintampina pe viitor astfel de incidente, am venit cu propunerea ca masinile sa nu mai circule pe liniile de tramvai, acestea urmand a fi rezervate mijloacelor de transport in comun", a mentionat Cristian Stoica, directorul Companiei de Transport Public Iasi.

Pentru a-i descuraja pe soferi, pe soseaua Nicolina vor fi si echipaje ale Politiei. "Vom implementa aceasta masura in colaborare cu Politia. Vom face marcaje speciale si vom beneficia de ajutorul agentilor de politie. Este necesar sa luam atitudine, pentru a nu mai avea parte de incidente. In acest fel cred ca vom putea si sa fludizam traficul, masura urmand a fi aplicata treptat", a mai spus seful CTP Iasi.

Alta surpriza. Nu se mai parcheaza pe prima banda

O alta decizie luata de autoritatile iesene tine si de interzicerea parcarii autoturismelor pe prima banda de circulatie. Comisia de Circulatie de la primarie a decis ca intre orele 7:00 si 20:00, pe marile bulevarde ale orasului, dar si pe strazile de acces spre aceste artere, sa nu se mai permita parcarea pe prima banda. Astfel, soferii isi vor putea parca masinile pe aceasta parte a strazilor doar dupa ora 20:00, pana la primele ore ale diminetii, conform deciziei luate de autoritatile locale. In cadrul Comisiei de Circulatie s-a decis si implementarea altor masuri in trafic. De acum, soferii vor avea parte si de o semnalizare rutiera pe zona Splai Bahlui Mal Drept, pe Splai Bahlui Mal Stang, dar si pe Soseaua Nationala. In plus, s-a decis pentru o perioada de cateva saptamani si inchiderea circulatiei rutiere pe strada Petre Vancea, pe tronsonul cuprins intre strada Alexandru Cernat si strada Eugen Stanescu. Decizia vizeaza perioada 18 iulie- 1 august pentru finalizarea unor lucrari de executie a dalelor de beton rutier.

Reprezentantii Politiei Locale Iasi au decis si montarea unui indicator rutier "Accesul interzis, cu exceptia riveranilor" in zona cuprinsa intre Splai Bahlui Mal Stang si strada Gheorghe Ghibanescu si stradela Sfantul Andrei. De asemenea, s-a decis si montarea unui indicator pentru o limitare de viteza la 30 kilometri pe ora si a unui indicator cu circulatia interzisa in ambele sensuri, insotit de panoul aditional "Cu exceptia riveranilor" pe stradela Barnova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img