joi, 18 aprilie, 2024

EXCLUSIV! Spovedania INCENDIARA a unui medic care a luat spaga din banii procurorilor! A negociat afacerea in baie!

Distribuie:

Publicat:

• Medicul ofera explicatii amanuntite cu privire la banii gasiti in biroul sau in timpul flagrantului • A crezut ca procurorul si politistii care au intrat peste el sunt simpli pacienti care asteapta sa fie consultati • “Nu am putut sa o dau afara din cabinet pentru ca aveam un sentiment de compasiune fata de suferinta prin care trecea. Nu i-am cerut niciodata nimic si nu am conditionat actul medical, ceea ce niciodata in cariera mea nu am facut”, a spus Victor Dimov • Medicul sustine ca denuntatoarea ar fi discutat de bani atunci cand el era in baie si nu a auzit ce spune • Procurorii sustin ca toata tranzactie s-a negociat in baia medicului

Victor Dimov este unul dintre cei mai respectati neurochirurgi ieseni, insa in prezent s-a ales cu o condamnare de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita. A fost prins in flagrant cu un plic in care se aflau banii primiti de la rudele unui pacient pe care l-a operat de hernie de disc lombar dreapta. 

Pentru 1200 lei si-a distrus reputatia construita intr-o viata de om. Prins cu banii pe birou, medicul a prezentat o varianta greu de crezut. Acum dosarul sau se afla laCurtea de Apel Iasi, in faza de apel. A contestat decizia judecatorilor de la Tribunal si spera sa fie achitat. Sustine ca nu a cerut niciun leu pentru a opera pacientul respectiv si ca nu stie cum a ajuns plicul cu bani pe biroul sau. 

“L-am gasit pe biroul meu din cabinet în momentul în care am revenit în birou dupa operatiile pe care le-am efectuat în aceasta dimineata, fara sa cunosc cine a lasat acest plic pe birou”, a declarat medicul in momentul in care au intrat anchetatorii peste el. Flagrantul a avut loc pe data de 20 iulie 2017 la Spitalul de Neurochirurgie “N. Oblu” Iasi. 

Citeste si : Un chirurg, spaima medicilor dintr-o unitate medicala ieseana – FOTO, VIDEO

Procurorii sustin ca medicul nu voia sa faca operatia fara sa primeasca banii

Din momentul in care a fost prins cu banii si pana in prezent, medicul pare de-a dreptul dezorientat de cele intamplate. Spera in continuare sa fie achitat, insa apararea sa nu pare a fi una foarte convingatoare. Sustine sus si tare ca este nevinovat. 

“L-am avut ca pacient pe domnul S.L., care s-a prezentat in data de 12 iulie 2016 la consulatatia ambulatorului obisnuit al Clinicii Neurochirgie, cu o lombosciatica si pentru ca era pensionar isi putea asigura o exploatare de tip RMN platita. L-am internat de zi si i-am facut toate explorarile, iar pe data de 15 iulie 2016, intr-o vineri, cand a am avut diagnosticul complet am decis ca trebuie operat. Atunci s-a facut internare continua pacientului. I-am explicat fiicei acestuia despre ce este vorba si pentru ca S.L. suferea din copilarie de epilepsie cu crize convulsive, fiind si in evidenta Spitalului Socola, am considerat ca cel mai bine este sa fie operat cu anestezie generala. I-am promis atunci pacientului si fiicei sale ca va fi operat in saptamana care urmeaza”, a precizat Victor Dimov. 

Pe data de 18 iulie, luni, medicul sustine ca a fost abordat pe holul spitalului de fiica pacientului, care l-a intrebat daca il va opera in acea zi. 

“Fiica pacientului mi-a mai spus ca tatal sau este pregatit pentru operatie si am fost surprins sa aflu acest lucru pentru ca eu nu l-am propus pe lista de operatie pentru ca lipsea medicamentul Tracrium”, a declarat medicul. 

Procurorii sustin ca in realitate medicul tot amana efectuarea interventiei chirurgicale pentru a putea primi spaga. Anchetatorii mai sustin ca pe data de 19 iulie ar fi existat o discutie clara intre fiica pacientului si doctorul Dimov. Discutia a avut loc in baia alaturata biroului. Acolo, medicul i-ar fi spus femeii ca vrea 1.000 lei pentru el si 200 lei pentru anestezist pentru a face operatia. 

Denuntatoarea ar fi lasat banii si a iesit…

Medicul sustine ca nu a discutat niciodata cu fiica pacientului in baie. “Eram in birou cand am discutat. M-a intrebat cand il operez pe tatal sau. A devenit foarte insistenta, dar nu era prea coerenta. Nu am putut sa o dau afara din cabinet pentru ca aveam un sentiment de compasiune fata de suferinta prin care trecea. Nu i-am cerut niciodata nimic si nu am conditionat actul medical, ceea ce niciodata in cariera mea nu am facut”, a explicat medicul. 

Despre discutia anterioara primirii plicului, acesta are o varianta si mai interesanta. “Pe data de 20 iulie, dupa operatie, a venit din nou in cabinetul meu si m-a intrebat cum a decurs operatia. I-am spus ca a decurs foarte bine si ca sunt multumit de rezultat. Pentru ca ma duceam spre baie sa-mi schimb hainele de sala nu am auzit bine ce spunea S.M., pentru ca de fiecare data acesteia ii lipsea coerenta in discutie. Cand am iesit din baie am auzit ceva de niste bani pentru medicul anestezist si intrucat voiam sa scap de ea si sa iasa mai repede din cabinet, deoarece eram obosit, i-am spus «i-am achitat eu», aceste lucru insemnand ca s-au achitat toate obligatiile profesionale. Eu am ramas in baie si cand am iesit S.M. disparuse. Nu-mi explic alegatiile denuntatoarei conform careia mi-ar fi dat o suma de bani pe care am pretins-o. Cand au intrat procurorul si politistii in biroul meu am crezut ca sunt niste pacienti care asteptau pe hol mai devreme la alti medici, colegi de-ai mei de birou”, a declarat Victor Dimov. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img