miercuri, 24 aprilie, 2024

Exclusiv! Un fost avocat din Iasi care a facut puscarie, despagubit de Statul Roman! Nu s-a imbogatit, dar a primit o suma frumusica

Distribuie:

Publicat:

Un fost membru al Baroului Iași, care a fost condamnat și a mers la închisoare, este despăgubit de Statul Român. Reprezentanții Guvernului au încheiat un acord de despăgubire cu Christy Gabriel Mîrșanu, alături de alți reclamanți. Totul a fost făcut în cadrul unui proces comun de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Judecătorii din cadrul CEDO au precizat că au constatat încheierea unor acorduri între Statul Român și opt reclamanți. Mai exact, autoritățile au fost de acord să le plătească daune unor foști deținuți. Magistrații europeni au reunit într-un dosar plângerile formulate de opt foști deținuți. Printre aceștia se regăsește și numele fostului avocat ieșean Christy Gabriel Mîrșanu. Cei opt reclamanți au depus la CEDO plângeri cu privire la condițiile de detenție din penitenciarele românești.
„Curtea a primit acorduri de despăgubire cu care reclamanții au fost de acord. Aceștia au renunțat la orice alte cereri de daune de la Statul Român cu privire la acest subiect. Guvernul României s-a angajat să le achite sumele respective. Aceste sume vor fi plătite în moneda națională, în termen de trei luni”, au precizat ieri reprezentanții Curții Europene a Drepturilor Omului.

Conform tabelului privind despăgubirile, Christy Gabriel Mîrșanu urmează să primească suma de 3.000 de euro. În fapt, toți cei opt reclamanți vor primi aceeași sumă, drept despăgubiri pentru condiții improprii de detenție.

continuarea pe bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img