joi, 25 aprilie, 2024

Exemplare noi la Zoo Barlad

Distribuie:

Publicat:

Bucurie mare la Grădina Zoologică din Bârlad ! Efectivul de animale s-a mărit prin apariția unui exemplar de zimbru dar și un puiuț de zebu. Părinții micuței văcuțe au fost aduși anul trecut în toamnă și se pare că bovinele s-au aclimatizat de minune în noua  căsuță.

“ Emblema Moldovei” a fost adus dintr-o zimbrărie din Piatra Neamț și a costat 18.000 de lei acordați de la bugetul local.

“ Ni-l dorim de mai multi ani. Este un mascul tanar, in varsta de cinci ani, si speram  ca in  viitorul apropiat sa putem reproduce un zimbru in captivitate, ceea ce este un lucru deosebit. Zimbrul ramane in continuare emblema Moldovei si ni l-am dorit intitdeauna in  colecție pentru ca mi se pare corect sa fie la el acasa aici, la Barlad. Ne-am dori sa completam perechea pentru watusi, noi avem un mascul si am vrea o femela. In momentul in care am avea spatiul necesar, am mai putea aduce feline mari, respectiv o pereche de tigri siberieni, pentru ca noi avem tigri bengalezi”, ne-a declarat directorul Grădinii Zoologice ing Adrian Carabat.     
 Conducerea grădinii zoologice din Barlad  are toate motivele sa fie mandra de realizarile pe care le-au înfăptuit. Cu rabdare dar si cu multa dragoste acestia  au grija de animalutele pe care le au in custodie ,iar acestea ii recompenseaza cu … noi puiuti nascuti in captivitate.                   
 “ Ghiocica ( n.r. puiul de zebu) se comporta normal, este sanatoasa, zburda pana la limita cu zapada si se întoarce pentru ca  inca  nu e convinsa ca paseste pe teren așezat”, ne-a spus ing. Adrian Cărăbăț, directorul Grădinii Zoologice Barlad.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img