vineri, 29 martie, 2024

Exercițiul facut înainte de micul dejun arde multe grăsimi

Distribuie:

Publicat:

Fa exercitii înainte de micul dejun! Ar trebui să mănânci înainte sau după exerciții fizice dimineața? Dezbaterea a făcut furori ani buni.

O tabăra sustine că alimentele înainte de exerciții stimulează zaharurile din sânge, oferind organismului combustibil pentru a crește intensitatea și lungimea unui antrenament. De asemenea, te împiedică să fii obosit sau amețit.

Tabăra a doua spune că arzi mai multă grăsime dacă postești înainte de exerciții.

Un mic studiu din Marea Britanie, publicat vineri, susține cel din urmă punct de vedere: din 30 de bărbați obezi sau supraponderali, cei care au făcut eforturi înainte de micul dejun au ars de două ori mai multa grăsime decât bărbații care au luat micul dejun înainte de a face sport.

Acest lucru se datorează faptului că exercițiile fizice fără combustibil forțează organismul să apeleze la carbohidrații depozitați.

Din păcate, grupul care a facut sport dupa micul dejun nu a pierdut mai mult în greutate decât grupul celalalt în cele șase săptămâni ale studiului, dar a avut efecte „profunde și pozitive” asupra sănătății grupului care a postit, au spus cercetătorii.

Fa exercitii înainte de micul dejun!

Sărirea mesei înainte de exercițiu a făcut ca mușchii bărbaților să răspundă mai mult la insulină, care controlează zahărul din sânge, reducând astfel riscul de diabet și boli de inimă.

„Grupul care a facut exercitii fizice inainte de micul dejun si-a sporit capacitatea de a raspunde la insulina, ceea ce este cu atat mai remarcabil avand in vedere ca ambele grupuri de exercitii au pierdut o cantitate similara de greutate si ambele au obtinut o cantitate similara de fitness”, a declarat fiziologul Javier Gonzalez, profesor la catedra de sănătate de la Universitatea din Bath, într-un comunicat.

„Singura diferență a fost calendarul consumului alimentar”, a adăugat Gonzalez.

Un studiu din 2017 realizat de Universitatea din Bath, a analizat 10 bărbați și a găsit aceleași rezultate – din cauza nivelului mai scăzut de zahăr din sânge după post, bărbații au ars mai multe grăsimi. Totuși, de această dată bărbații au ars mai multe calorii dacă au mâncat mai întâi micul dejun.

Un studiu din 2010 a găsit rezultate similare, de această dată la un grup de 28 de bărbați sănătoși, activi fizic. Un grup nu a făcut exerciții fizice. Alte două grupuri au trecut printr-un exercițiu de alergare și mers cu bicicleta de patru ori pe săptămână; un grup a mâncat înainte de exercițiu, iar celălalt după.

Probabil nu este o surpriză faptul că grupul care nu a făcut exerciții fizice a câștigat în greutate. Dar, contrar studiului din 2017, grupul care a luat micul dejun înainte de exerciții fizice a câștigat și el. A fost grupul care s-a antrenat pe apă și pe stomacul gol, care și-a menținut greutatea, a pierdut din grăsime și și-a menținut zaharurile din sânge în formă bună.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img