joi, 25 aprilie, 2024

Exercitiile fizice moderate amelioreaza memoria si cunoasterea

Distribuie:

Publicat:

Efectul se manifesta nu doar la cei varstnici, ci si la persoanele tinere, contribuind la o mai buna conexiune intre ariile cerebrale care exercita aceste functii. Cercetarea este o confirmare-cheie in preventia bolilor mintale si a senilitatii dovedind ca zece minute pe zi de efort fizic usor poate imbunatati functiile cognitive, potrivit agerpres.ro. cercetatorii spera ca rezultatele studiului sa ofere o baza importanta pentru motivarea persoanelor in varsta sa realizeze exercitii moderate periodice.

„Hipocampul este fundamental pentru crearea de noi amintiri si este una din primele zone ale creierului care se deterioreaza cu inaintarea in varsta si mult mai sever la cei care sufera de Alzheimer“, potrivit lui Michael Yassa, profesor la  Universitatea California Irvine, unde e a fost efectuata cercetarea, noteaza adevarul.ro. Ameliorarea functiei hipocampului este esentiala pentru ameliorarea memoriei in situatii cotidiene, a mai spus acesta.

Pentru acest studiu, realizat in comun cu Universitatea Tsukuba din Japonia si publicat in revista stiintifica „Proceedings“, cercetatorii au utilizat imagini de rezonanta magnetica de mare rezolutie. La studiu au participat 36 de adulti tineri si in stare buna de sanatate. Potrivit Yassa, director la Center for the Neurobiology of Learning and Memory, studiul sugereaza ca mici exercitii de plimbare zilnica pot avea efecte considerabile pentru ameliorarea memoriei si a cunoasterii. Studiul a demonstrat ca perioade scurte de exercitii moderate duc la cresterea conexiunii intre circumvolutiunea dintata din hipocamp si ariile corticale legate de procesarea detaliata a memoriei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img