vineri, 19 aprilie, 2024

Exercitiu de amploare la Barlad -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Astăzi, prefectul Eduard-Andrei POPICA, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), și subprefectul Mircea GOLOGAN au participat la un exercițiu de comandă și cooperare, organizat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), sub edgida CJSU Vaslui.

Tema aplicației a fost ”Intervenția forțelor și mijloacelor pentru limitarea și înlăturarea urmărilor unui seism major care a afectat un grup de locuințe din municipiul Bârlad”.

Exercițiul, la care au fost implicate structuri de intervenție, a avut loc pe bulevardul Republicii.

”Exercițiul a constat în patru etape. Într-o primă fază a fost simulată intervenția la o serie de scări de bloc, prăbușite după cutremur, scoaterea victimelor de sub dărâmături, intervenția la un incendiu, cu evacuare de persoane, aduse la o tabără amplasată pe stadionul FEPA. A fost un exercițiu de amploare și consider că toată lumea a avut de învățat. Țin să mulțumesc în mod special tuturor structurilor MAI, MAPN și celorlalte instituții antrenate în acest exercițiu. În mod deosebit, mulțumesc copiilor și voluntarilor, care au participat în mod benevol la activitate”, a declarat prefectul Eduard-Andrei POPICA.

La aplicație au participat echipaje ale IJSU, IJJ, IPJ, Primăriei Bârlad, DSP, Serviciul de Ambulanță Județean și a altor instituții ale statului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img