joi, 28 martie, 2024

Exercitiu de incendiu la SPITALUL HUSI-FOTO

Distribuie:

Publicat:

In urma cu doar cateva momente, Pompierii Sectiei Husi au desfasurat un exercitiu privind gestionarea unei situatii de urgenta, in speta, un incendiu care se dasfasura in Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian”Husi. Conform scenariului, incendiul se desfasura in mansarda unitatii medicale cu oportunitate de extindere .

La fata locului s-au deplasat de urgenta patru autospeciale cu 17 subofiteri  din  cadrul Sectiei de Pompieri Husi Intreaga operatiune a fost coordonata de catre locotenent-colonel-Cristian LACATUSU,capitanul Bogdan APETREI si locotenentul Grancea Andrei,adjuctul capitanului  sectiei Husi. De asemenea,la actiune au participat si echipaje din cadrul Politiei Municipiului Husi

Potrivit scenariului exerciţiului, „dispeceratul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă este anunţat despre producerea unui incendiu la mansarda Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” din Huşi, într-una dintre încăperile mansardei. Incendiul, provocat de o țigară lăsată neglijent de către un salariat al spitalului, se manifestă pe o suprafaţă estinsă, de aproximativ trei sute de metri pătraţi,cu posibilitate de propagare pe verticală către etajele inferioare”

La locul intervenției s-au deplasat pompierii Secție Huşi cu următoarele forţe şi mijloace: trei ofiţeri şi şaptesprezece subofiţeri,  cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autoscară mecanică. Înainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul de pe locul de muncă acţionează concomitent pentru localizarea incendiului cu mijloacele iniţiale de stingere şi deschiderea uşilor de evacuare. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari se organizează în trei echipe de intervenţie, acţionând pentru localizarea şi lichidarea incendiului, deblocarea căilor de acces, precum şi pentru căutarea şi evacuarea persoanelor aflate în imposibilitatea de autoevacuare. Amploarea evenimentului a impus evacuarea  personalului existent în mansarda clădirii şi a  pacienţilor de la etajele inferioare.

Scopul exerciţiului a fost verificarea gradului de intervenţie, organizare, desfăşurare şi coordonare a acţiunilor de salvare şi evacuare a bolnavilor, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, verificarea modului de funcţionare a instalaţiilor de alimentare cu apă, respectiv hidranţi exteriori şi interiori şi verificarea accesibilităţii în spital, precum şi capacitatea de răspuns a forţelor profesioniste la descarcerare şi în cazul intervenţiilor de căutare-salvare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img