marți, 19 martie, 2024

Exercitiu ISU Vaslui la Crasna-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Exercitiu ISU VASLUI la Crasna – FOTO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a participat astăzi la un exercițiu de cooperare al CJSU cu tema: “Intervenția forțelor și mijloacelor Specializate pentru Limitarea și Înlăturarea unui Incendiu Produs la SC Mirba Oil SRL Crasna”.

În data de 20. 06.2019, la ora 11.30, din cauza unei defecțiuni la centrala termică a SC Mirba Oil SRL din localitatea Crasna, com. Albești, a izbucnit un incendiu, care s-a propagat cu mare viteză la întreaga fabrică de ulei și la moara.

La câteva minute după acest incendiu, pe DE 581, în sensul giratoriu de în intersecția cu DN 24 din localitatea Crasna, o cisternă încărcată cu 9 tone de solutie hidroxid de sodiu (sodă caustică) este acroșată de un autoturism, care nu a acordat prioritate în sensul giratoriu. În urma coliziunii dintre cele două autovehicule a rezultat răsturnarea și fisurarea cisternei, iar în autoturism au rămas încarcerate două victime. Substanța chimică transportată a început să se scurgă in parcare, iar de acolo, pe terenurile agricole din vecinătate, riscând să polueze pânza freatică.

S-a intervenit cu 10 autospeciale, dintre care două de lucru cu apă și spumă, două multifuncționale, o autospecială pentru descarcerare grea, una pentru echipa CBRN și o autospecială pentru căutare – salvare, precum și o ambulanță tip B2, 5 ofițeri și 32 de subofițeri.

SAJ Vaslui a intervenit cu o ambulanță tip C1 (cu echipaj complet), iar CLSU Albesti a intervenit cu un tractor cu cisternă, un buldoexcavator și cinci voluntari.
La exercițiu au participat ISUJ Vaslui, IPJ Vaslui, IJJ Vaslui, APM Vaslui, SAJ Vaslui și CLSU Albești.

Exercițiul s-încheiat la ora 13.30.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img