marți, 19 martie, 2024

EXERCITIU : Sute de vasluieni au primit ordin de incorporare

Distribuie:

Publicat:

In conformitate cu prevederile art.23 alin. (3) din Legea nr.355/2009, privind regimul starii de mobilizare partiala sau totala a fortelor armate si al starii de razboi, ale art.59, alin. (2) din Hotararea de Guvern nr.370/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.477/2003, privind pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare, precum si ale art.4, lit.f), pct.9 din Leagea nr.415/2002, privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, in perioada 17-19 octombrie 2017, in judetul Vaslui se desfasoara un exercitiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregatirii populatiei, economiei si teritoriului pentru aparare, condus de Ministerul Apararii Nationale, in cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne si Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

Pe timpul exercitiului, rezervistii aflati in planurile de mobilizare sunt chemati la unitatile militare, pe durata a doua-trei ore, in vederea desfasurarii unor activitati specific de pregatire si actualizare a datelor de evidenta militara, potrivit prevederilor legale in vigoare.

Exercitiile de acest tip se planifica si organizeaza periodic in toate judetele tarii, in baza Planului verificarii stadiului pregatirii populatiei, economiei si teritoriului pentru aparare prin exercitii si antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Superior de Aparare a Tarii, in anul premergator desfasurarii acestora.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img