vineri, 29 martie, 2024

Exercitiu tactic al pompierilor la Judecatoria Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Joi,20 octombrie, incepand cu ora 12.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt” Vaslui a efectuat un exercitiu tactic cu forte si mijloace in teren, cu tema:  Interventia fortelor specializate pentru limitarea si inlaturarea urmarilor unui incendiu la Judecatoria Vaslui
 
Potrivit scenariului exercitiului,  intr-o incapere aflata la parterul judecatoriei a izbucnit un incendiu  ce risca sa se extinda cu repeziciune si la celelalte incaperi. Incendiul este observat de catre personalul jandarmeriei ce asigura paza si ordinea obiectivului,  acesta  actionand totodata cu operativitate pentru anuntarea fortelor de interventie ale pompierilor. In urma incendiului au ars bunurile din incaperea in care s-a initiat incendiu,  fiind evacuate in conditii de siguranta, toti utilizatorii cladirii.
 
 Pentru gestionarea corespunzatoare a situatiei, la locul exercitiului au fost directionate doua echipaje de stingere a incendiilor din cadrul Detasamentul de Pompieri Vaslui.
 
Obiectivele principale ale exercitiului au fost : verificarea capacitatii de interventie a personalului de pe locul de munca,  perfectionarea deprinderilor personalului din compunerea garzii de interventie in vederea indeplinirii indatoririlor specifice pentru limitarea si inlaturarea unui astfel de incendiu, cunoasterea caracteristicilor constructive ale obiectivului, a surselor de alimentare cu  apa  a autospecialelor precum si verificarea modului de functionare a instalatiei de stingere aferente cladirii – hidranti interior.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img