marți, 19 martie, 2024

EXERCITIU TACTIC AL POMPIERILOR VASLUIENI :desfasurare impresionanta de forte – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 29 martie,  incepand cu ora 11.00, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „ Podul Inalt” Vaslui a efectuat un exercitiu tactic cu forte si mijloace in teren, cu tema:  Activitatea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si interventia fortelor si mijloacelor specializate pentru limitarea si inlaturarea urmarilor unui accident chimic produs pe caile rutiere, pe DN 24 – Codaesti.
 Potrivit scenariului exercitiului  „ In data de 29.03.2017, ora 11.00 pe DN 24, in dreptul Statiei de distributie carburanti Codaesti, o autocisterna care transporta substante chimice, in speta amoniac, datorita neadaptarii vitezei la conditiile de drum si aparitia unei defectiuni tehnice la sistemul de franare, a parasit partea carosabila. In urma coleziunii cu elementele de decor din afara partii carosabile s-au produs avarii la cisterna, rezultand scurgeri de amoniac lichid si gazos. In urma emanatiilor de gaze toxice conducatorul auto a ramas inconstient in cabina.”
Exercitiu a avut ca obiectiv general verificarea timpului de reactie si a posibilitatilor tehnice de interventie ale fortelor si mijloacelor tehnice conform registrului de capabilitati,  precum si  pregatirea  institutiilor care trebuie sa intervina in cazul unui asemenea dezastru (tip de risc: accidente, avarii, explozii si incendii in activitati de transport).
Structurile participante la exertcitiu au fost: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt” al judetului Vaslui,  Inspectoratul de politie al judetului Vaslui, Inspectoratul judetean de jandarmi Vaslui, U.M. 01776 Husi,  Directia de Sanatate Publica, Serviciul de Ambulanta Judetean Vaslui, UPU/SMURD Vaslui,Agentia de Protectia Mediului, Garda de mediu Vaslui, SC Drumuri Nationale Barlad, CLSU Codaesti si CLSU Miclesti.
Actiunea  s-a incheiat cu o analiza a modului si capacitatii de interventie in cazul producerii unei astfel de situatie, concluzia fiind ca toate fortele participante au demonstrat ca pot gestiona corect si coerent o situatie de urgenta de o asemenea anvergura.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img