vineri, 19 aprilie, 2024

Explicatiile unui economist privind alocatiile dublate: Se pot plati imediat!

Distribuie:

Publicat:

Economistul Adrian Caciu vine cu solutia practica pentru ca alocatiile dublate sa poata fi platite imediat, nu de la jumatatea anului cum anunta guvernantii.

„Lectie de economie privind plata alocatiilor. Legea privind dublarea alocatiilor a fost promulgata! Ea poate fi aplicata imediat din bugetul pentru cheltuielile de asistenta sociala adoptat prin Legea bugetului pe anul 2020. Faptul ca trebuie venit cu suma suplimentara pentru asigurarea dublarii alocatiilor se poate regulariza la rectificare, la finalul primului semestru, deoarece pana atunci se pot folosi sumele pentru alocatii prinse pentru 12 luni.

Folosesti sumele cuprinse pentru 12 luni, in sase luni(in mare asta si inseamna sa dublezi cuantumul) iar la rectificare suplimentezi sumele.

In caz ca nu iti ajung in ultima luna de executie bugetara inainte de rectificare (in luna iunie de exemplu) iei din bugetul alocat asistentei sociale ori din economiile de la alte subcapitole(ajutor de reinsertie de exemplu sau alte tipuri de sprijin) care la randul lor sunt bugetate pe 12 luni.

In cazul acestei redistribuiri intre subcapitole care poate fi facuta intern, prin aprobarea MFP, daca ai afectat sume de la alte subcapitole, faci regularizarea cu ocazia rectificarii”, explica economistul Adrian Caciu printr-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Totul legal, tine doar de a dori sa gandesti responsabil”

„Daca exista restrictii privind redistribuirea de sume dintre subcapitole bugetare(desi eu nu am vazut decat intre capitole) cuprinse in legea bugetului de stat, dai ordonanta si elimini aceste restrictii. Adica, cred ca este logic ca poti mai degraba elimina eventuale restrictii birocratice decat de a gasi motive sa nu platesti alocatiile unor copii.

Dupa cum puteti intelege, solutii legale sunt, iar orice afirmatie in favoarea prorogarii termenului de acordare a noilor alocatii nu isi are rostul si e total neprofesionista. In felul acesta, copiii isi pot primi alocatiile dublate incepand cel mai tarziu cu luna februarie si cel mai devreme cu finalul lunii ianuarie. Totul legal, tine doar de a dori sa gandesti responsabil, proactiv si constructiv si in interes public. Iar copiii se vor bucura ca ai actionat moral si legal si ai aratat ca ei chiar conteaza pentru tine!”, transmite Adrian Caciu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img