vineri, 29 martie, 2024

Explozie pe piata libera a energiei electrice. Facturi cu pana la 20% mai ieftine

Distribuie:

Publicat:

Piata concurentiala a devenit un rai pentru consumatorii casnici, dupa ce preturile au crescut, de la 1 iulie, pentru persoanele alimentate in regim reglementat. Furnizorii de electricitate, de pe piata concurentiala, vin cu oferte extrem de avantajoase.

De la 1 iulie, preturile la energie electrica, furnizata in regim reglementat de stat, au crescut in medie cu 8% la nivel national, cu un varf de 11,6% in Bucuresti.

Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, Nicolae Havrilet, a dezvaluit ca, de la 1 iulie, a crescut pretul doar pentru consumatorii casnici care sunt alimentati de furnizorii de traditionali: Enel, E.ON, CEZ si Electrica, in functie de zona in care locuiesc.

„Pentru consumatorii care au incheiat contracte cu furnizorii pe piata libera, pretul nu creste, ci ramane cel din contractul aflat in vigoare”, a declarat acesta, pentru economica.net.

Conform sursei citate, Tinmar Energy este furnizorul cu cea mai buna oferta de pe piata libera. In Bucuresti, acesta ofera un pret final de 0,456 lei/KWh, cu 21% mai mic decat cel practicat de furnizorul de ultima instanta din zona, Enel Energie Muntenia, in sistem reglementat.

El detine suprematia si pe piata libera din Iasi (22%), Galati (21,8%), Craiova (20,6%), Cluj (21,8%), Constanta (18,6%) si Brasov (14,7%).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img