vineri, 26 aprilie, 2024

EXPLOZIV! Mascatii si procurorii DIICOT au descins la un salon de masaj erotic din Iasi! Functiona ca paravan pentru o retea de traficanti de minori

Distribuie:

Publicat:

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Iasi si procurorii DIICOT – ST Iasi, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, au efectuat 6 perchezitii la persoane banuite de comiterea de infractiuni de trafic de minori. 

La data de 27 iulie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, sub coordonarea DIICOT – ST Iasi, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane, au efectuat 6 perchezitii, in municipiul Iasi dintre care 5 domiciliare iar una dintre ele la un salon de masaj erotic, la persoane banuite de trafic de minori si proxenetism in forma continuata. 

“Din cercetari a reiesit ca, incepand cu anul 2016, 5 persoane ar fi recrutat 5 tinere minore, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Iasi, in apartamente inchiriate in regim hotelier si intr-o locatie din zona centrala a municipiului Iasi, unde ar fi functionat un bordel clandestin. Acestea ar fi fost recrutate din diverse medii sociale, cu precadere din familii dezorganizate, din mediul rural si urban, cu o situatie financiara precara. Inainte de a fi angajate la salon, sustineau un ,,test”, in sensul ca se profita de naivitatea tinerelor, determinandu-le  sa intretina cu acesta raporturi sexuale. Victimelor li se promitea  castiguri mari de bani (200 euro/luna), cazare in municipiul Iasi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de infrumusetare, inclusiv operatii estetice sau se aplica metoda ”lover boy” pentru ca persoanele vatamate sa devina mai usor de manipulat”, se arata in comunicatul DIICOT – ST Iasi. 

Modul de recrutare s-ar fi realizat prin anunturi in presa, tinerele fiind recrutate atat din Romania, cat si din Republica Moldova. 

“Ulterior recrutarii, persoanele vatamate ar fi fost transportate la/de la, altora li se asigura cazare chiar in incinta salonului sau in apartamente inchiriate in zona centrala a orasului. Daca initial tinerele erau induse in eroare ca vor executa doar masaj erotic, in final acestea ar fi ajuns sa intretina raporturi sexuale cu clientii. De asemenea, unele dintre victime, dupa ce ar fi activat o perioada de timp in incinta salonului de masaj, ajungeau in final sa practice prostitutia in apartamente inchiriate si puse la dispozitia lor de catre cei in cauza”, au mai scris reprezentantii DIICOT – ST Iasi. 

In urma cercetarilor efectuate, s-a constatat ca activitatea salonului dateaza din cursul anului 2001, iar de atunci si pana in prezent, cei in cauza ar fi castigat sume importante de bani, din care au dezvoltat afaceri imobiliare si au achizitionat mai multe bunuri mobile si imobile. 

In urma perchezitiilor, au fost gasite mai multe sume de bani, droguri de risc, tigari de contrabanda, iar intr-o locatie inchiriata pentru practicarea prostitutiei, a fost identificata o persoana vatamata minora

Cinci persoane au fost conduse la audieri si dispunerea masurilor legale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img