joi, 28 martie, 2024

EXPLOZIV! Ministrul Justitiei trebuie sa-l demita pe procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar

Distribuie:

Publicat:

Dupa toate dezvaluirile facute de Sebastian Ghita, este nevoie ca Ministerul Justitiei sa-l demita IMEDIAT pe procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar. Este evident pentru toata lumea ca Augustin Lazar nu si-a facut datoria in cel putin 2 momente cheie ale activitatii lui. In primul rand, Augustin Lazar nu a anchetat modul in care o firma privata a platit pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa, fostul director al Fondului National de Investitii (FNI). 

Elementul comun între declaratiile lui Sebastian Ghita si cele prezentate, oficial, de Parchetul General si de Politia Romana este ca Nicolae Popa a fost adus în tara cu un avion al unei firme private, pe 21 aprilie 2011. Insa, imediat dupa dezvaluirile facute de omul de afaceri din Ploiesti, dat, acum, în urmarire internationala, autoritatile s-au balbait în a preciza, clar, daca Ghita are sau nu dreptate si ce institutie a Statului Roman s-a ocupat de extradarea fostului director al FNI: Politia Romana sau Ministerul Justitiei?. De ce a fost nevoie ca o firma privata sa plateasca pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa? De ce atata graba? Care era interesul procurorilor DNA de a urgenta aducerea in tara a lui Nicolae Popa? Augustin Lazar ar fi trebuit sa ofere aceste raspunsuri romanilor, ca sa arate ca nimeni, fie ei sef DNA sau director SRI, nu este mai presus de lege.

Plagiatul lui Kovessi: uite factura, nu e factura 

De asemenea, in cazul plagiatului Laurei Codruta Kovesi, Parchetul General a spus ca nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru ca nu au gasit firma. Sebastian Ghita a dovedit insa ca reprezentantii Parchetului General mint de ingheata apele si a prezentat factura din data de 27 iulie 2012, in care omul de afaceri prahovean si Mihnea Costoiu au fost la Cluj, tocmai pentru a o acoperi pe actualul sef al DNA. Factura dovedeste, extrem de clar, faptul ca Sebastian Ghita a plecat cu avionul de la Baneasa la Cluj si a revenit pe Baneasa, in ziua de 27 iulie 2012, tocmai pentru a o ajuta pe Laura Codruta Kovessi.

“Eu cred ca Parchetul General a mintit. Iata factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeste ca împreuna cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Ati vazut toti cu comisia aceea a ministerului a pacalit legea, a mintit si a încercat sa demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat sa demonstreze ca Kovesi a plagiat doar putin si în în partile esentiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 si nu au folosit un software deloc. In episoadele viitoare, am sa va spun motivul adevarat pentru care aceasta doamna Kovesi e tinuta în functie, ce lucruri a facut pana acum în aceasta tara si ce mai doreste de la dansa în continuare. Iata factura cu zborul de la Cluj. Ca sa va convingeti ca Kovesi minte, iar DNA falsifica probe, am sa va prezint si înregistrarile reale, fata de cele falsificate din Dosarul Realitatea. Si o sa auziti în episoadele viitoare cum DNA-ul falsifica înregistrari”, a anuntat Sebastian Ghita. 

Romanii trebuie sa stie ce interese straine servesc oamenii din conducerea DNA, SRI si a Parchetului 

Acum a venit momentul ca noul ministru al justitiei, Florin Iordache, sa puna piciorul in prag si sa inceapa curatenia in sistem. In primul rand, trebuie demis procurorul general al Romaniei, Augustin lazar, cel care a dovedit atat in cazul aducerii lui Nicolae Popa in Romania, cat si in cazul plagiatului Laurei Codruta Kovesi, ca apara alte interese decat interesul national. De altfel, conform declaratiilor lui Sebastian Ghita, puterea lui Coldea asupra colegilor si asupra celorlalte institutii vine din relatiile de explusivitate pe care le are cu Kovesi. Amandoi sunt, de fapt, ofiteri ai unui serviciu secret strain.

“Serviciu secret al unei tari partenere Romaniei, dar totusi un serviciu secret strain. Este foarte simplu sa se verifice petrecerea din Sinaia. A fost la vila SRI din Sinaia. In episoadele viitoare veti vedea si filmuletul. Sunt martori soferii, ospatarii, lautarii de la acea petrecere. Doamna Kovesi tot nu raspunde întrebarii daca a fost sau nu la acea petrecere. E anormal ca acea comisie sa minta. Sa se spuna despre sutele de prezente ale lui Kovesi la SRI. Masluiesc probe, judecatori. Dupa 25 de ani trebuie sa schimbam acest lucru. Majoritatea aleg sa taca”, e cea mai recenta înregistrare prezentata de Romania TV cu Sebastian Ghita.

Dupa toate aceste declaratii devine tot mai clar ca in cazul lui Florian Coldea, fostul director operativ al SRI, a Laurei Codruta Kovessi, sefa DNA sau a lui Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, se poate vorbi de tradare de tara. Si daca ministrul justitiei, Florin Iordache, nu-l va demite pe procurorul general si nu va urgenta anchetarea Laurei Codruta Kovessi, atunci si el devine complice la savarsirea infractiunii de tradare de tara. Romanii au dreptul sa stie daca oamenii din fruntea SRI, a Parchetului General sau a Directiei Nationale Anticoruptie sunt de fapt ofiteri acoperiti ai unui serviciu strain. Vom reveni!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img