vineri, 29 martie, 2024

Expozitia „Marea Unire in Memoria Romanilor „ la muzeul barladean

Distribuie:

Publicat:

 Consiliul Judetean Vaslui si Muzeul „Vasile Parvan”, Barlad va invita la vernisajul expozitiei „Marea Unire in memoria romanilor”, organizata la sediul central al muzeului.

Centenarul Marii Uniri este un recurs la memorie, la rememorarea jertfelor inaintasilor nostri pe campurile de lupta si a faptelor celor care au militat pentru implinirea visului romanilor: Marea Unire.

Centenarul inseamna principii, credinte si valori pe care le promovam prin intermediul activitatilor cultural – educative pentru publicul larg, mai ales pentru tinerele generatii. In seria unor astfel de activitati initiate si desfasurate de muzeul nostru pana la acest moment, in acest an se inscrie si expozitia temporara „Marea Unire in memoria romanilor”, realizata in colaborare cu Muzeul Brailei „Carol I”, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Muzeul National Militar „Ferdinand I” – Filiala Constanta, Cercul Militar Barlad si colectionarii barladeni prof. Constantin Giurcanu, dr. Cristian Onel si prof. Marcel Proca.

Cele aproximativ 200 de piese continute de expozitie, provenite atat din patrimoniul muzeului barladean, cat si din patrimoniul muzeelor si colectiilor particulare amintite, aduc in atentia publicului faptele de arme ale eroilor nostri, actiuni ale unor personalitati care au contribuit la faurirea unitatii de credinta si de neam.

Vernisarea expozitiei va avea loc duminica, 11 noiembrie 2018, ora 11.00 si va fi realizata de conf. univ. dr. Ionut Nistor, director al Muzeului Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi. In incheierea vernisajului, Grupul folk „ECOU”, aflat sub indrumarea prof. Cornel Plesu, va sustine un recital muzical.
Expozitia va fi deschisa in perioada 11 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img