marți, 23 aprilie, 2024

Expozitie de instrumente optice folosite in astronomie.Astroclubul „Perseus” Barlad implineste 5 ani de activitate!10 octombrie 2015

Distribuie:

Publicat:

Sambata 10 octombrie 2015, ora 11.30, Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” din Barlad, va organiza in premiera o expozitie de instrumente optice folosite in astronomie. Activitatea va avea loc la sediul central din strada „Vasile Parvan”, nr. 1.

    Conferinta si vernisajul expozitiei se va desfasura cu prilejul Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic ce are loc in fiecare an in perioada 04 – 10 octombrie, dar si cu ocazia aniversarii a cinci ani de la infiintarea Astroclubului „Perseus” – cel mai important program educational pe domeniul astronomiei din cadrul institutiei noastre.
    “La aceasta activitate o sa il avem ca invitat special pe Ovidiu Tercu, muzeograf al Planetariului si Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati. De asemenea, coordonatorul Astroclubului „Calin Popovici” din Galati.Doresc sa mai precizez ca in ziua conferintei din 10 octombrie, o sa organizam si observatii solare, cu un instrument special pentru Soare: Coronado P.S.T. O sa ne intalnim mai devreme de inceperea activitatii, la ora 10.00, pe platoul din fata teatrului „Victor Ion Popa”.” declara Dumitru Ciprian Vintdevara,Muzeograf al Planetariului si Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan”  Barlad, judetul Vaslui.
Intrarea va fi libera!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img