vineri, 26 aprilie, 2024

Fa aceste lucruri pentru a prelungi durata de viata a masinii tale de spalat vase

Distribuie:

Publicat:

Cele mai bune inventii sunt cele care ne ajuta sa castigam timpul pe care l-am petrece facand curatenie. Una dintre acestea este masina de spalat vase. Fie ca e ieftina, fie ca face parte din categoria premium, poti prelungi durata de viata a acesteia urmand pasii de mai jos:

Indeparteaza etichetele

Atunci cand spalam capace de borcane, borcane sau vase recent cumparate, trebuie sa indepartam toate etichetele de hartie de pe acestea, intrucat acestea, la spalarea in masina de spalat vase, se vor desprinde si vor obstructiona functionarea filtrului masinii de spalat vase.

Indeparteaza resturile de mancare

Inainte de a introduce farfuriile si tacamurile in masina de spalat vase este important sa indepartam toate resturile de mancare de pe acestea. Servetelele folosite la masa pot capata astfel o a doua sansa la a-si arata utilitatea. Foloseste-le pe acelea. 

Clatirea este uneori necesara

De asemenea este recomandabil sa clatim lejer vasele la chiuveta, sub jetul de apa, inainte de a le introduce in masina de spalat vase. Acest lucru nu este foarte la indemana atunci cand sunt foarte multe vase, caz in care e mai bine sa le lasam chiar in masina de spalat vase pe un program de clatire/inmuiere. Clatirea este esentiala, daca trebuie sa asteptam sa se adune mai multe vase inainte de a porni masina de spalat vase, pentru ca se pot produce mirosuri neplacute altfel. 

Aranjeaza cu atentie vasele

Asezarea vaselor trebuie facuta astfel incat sa se evite atingerea intre ele. Desi e un lucru care pare logic, linguritele trebuie asezate cu cozile in sus. Trebuie evitata spalarea in masina de spalat vase a ustensilelor de bucatarie cu manere de lemn, intrucat acesta se va deteriora destul de mult.

Atentie la vesela de plastic

Vasele de plastic trebuie asezate mereu in cosul cel mai de sus in masina, pentru ca partea de jos a masinii emana cea mai multa caldura si acestea s-ar putea deteriora. 

Poti economisi si mai mult consumul de utilitati

Pentru a economisi cat mai multa apa si curent electric, ar trebui sa asteptam ca masina pentru spalat vase sa se umple inainte de a o porni.

Poti ajunge departe cu putina rabdare

La finalizarea programului de spalare al masinii de spalat vase nu trebuie sa deschidem usa acesteia imediat, decat daca dorim sa scoatem vasele tot atunci de acolo. Altminteri, la deschiderea usii, vasele inca incalzite in urma ciclului de spalare se vor raci rapid, producandu-se aburi si umezind vasele din nou.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img