News Flash:

FABULOS:Autostopul pe bani, interzis prin lege

9 Mai 2015
1284 Vizualizari | 0 Comentarii
Autostopul contra cost a devenit ilegal in Romania, dupa ce parlamentarii au adoptat miercuri modificarea legii taximetriei. Dupa ce presedintele va promulga legea, va deveni ilegal pentru soferi sa transporte persoane sau marfuri contra cost, fara sa detina o autorizatie de transportator sau de taximetrie. Amenda pentru cei care iau autostopisti contra cost sau transporta marfuri contra cost, cu autoturismele personale, pleaca de la 1.000 de lei si poate ajunge la 5.000 de lei. Prin aceasta lege, serviciul Uber care a intrat recent in Romania devine ilegal.
 
Autostopul si transportul de marfuri contra cost, cu masina personala, a devenit ilegal in Romania, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat modificarea legii taximetriei. Amenzile pot ajunge si la 5.000 de lei.

Legea arata ca este interzis sa transporti public, contra cost, persoane cu autoturismul, fara sa detii autorizatie de taximetrie valabila. De asemenea, este interzis sa transporti public, contra cost, marfuri sau bunuri cu un autovehicul cu masa de cel mult 3,5 tone (autoturisme si furgonete mici), fara sa detii autorizatie de taxi valabila.

Persoanele care fac „in mod repetat” aceste lucruri pot fi amendate cu sume de la 1.000 la 5.000 de lei. Legea nu specifica ce inseamna in mod repetat.

autostopul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 24 queries | Mysql time :0.050063 (s)