marți, 23 aprilie, 2024

Fals! A pune pulbere de talc pe părțile intime nu provoacă cancer ovarian

Distribuie:

Publicat:

Talcul nu provoacă cancer ovarian! Contrar credinței populare din anii ’70, utilizarea de talc pe părțile intime nu provoacă cancer ovarian.

Este un zvon de 50 de ani care se încheie cu un studiu american recent publicat în American Journal of Managed Care. Talcul pe părțile intime ale femeilor nu este responsabil pentru cancerul ovarian.

Frica s-a născut în anii 1970. S-a crezut că talcul ar putea fi contaminat cu azbest, deoarece această din urmă substanță este adesea prezenta aproape în mineralele din care este extras talcul. Multe femei au folosit pulbere albă pentru a limita umiditatea și mirosurile din vagin. Această practică continuă să existe astăzi, chiar dacă este vorba de mai multe femei în vârstă.

Talcul nu provoacă cancer ovarian!

La acea vreme, compania Johnson & Johnson fusese chiar trimisă în judecată pentru acest presupus risc de cancer ovarian. Uneori a dus la amenzi foarte mari, ca în 2018, când firma a primit ordin să plătească 4,7 miliarde de dolari către 22 de femei. Contaminarea cu azbest a fost deja observată în talc, în special în octombrie 2019, ceea ce a dus la rechemarea unui lot pentru bebeluși.

Însă recent, cercetătorii au preluat rezultatele a patru studii asupra practicilor intime, efectuate pe 250.000 de femei din Statele Unite în perioada 1982 – 2017. Rezultat? 0 sanse de cancer ovarian asupra tuturor participanților. Cercetătorii au subliniat că tipurile de cancer nu au o legătură sistematică cu utilizarea de talc. Acest studiu amplu exonerează talcul și întrerupe o legendă veche de 50 de ani.

Vivadiva studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img