sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Familia Danilcenco a fost adusa acasa si depusa la Biserica Sfantul Gheorghe din Husi . Diriginta a fost asteptata de elevi cu ochii in lacrimi – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Momente triste, incarcate de durere! In urma cu putin timp la Husi a sosit cortegiul funerar care a transportat sicriele cu trupurile neinsufletite ale familiei Danilcenco: Victor, Manuela si Theodor. 

Acestea  au fost depuse la Biserica “Sf. Gheorghe” din Husi. Aici sunt asteptati cei care vor dori sa isi ia ramas bun de la membrii familiei Danilcenco. Inmormantarea va avea loc joi la ora 10.00. O mamă, un tată, copilul lor și viitoarea noră, au plecat fulgerător din această lume. Victor, Manuela, Theodor și Ana, au murit în urma unui cumplit accident. Erau fericiți, se întorceau de la munte și abia așteptau să ajungă acasă. Pe raza județului Iași s-a întâmplat însă nenorocirea. Mașina în care se aflau a fost lovită  de un alt autoturism. Tragedia s-a produs pe şoseaua denumită ‘Drumul morţii’, duminică, după ce Victor Dănilcenco a pierdut controlul asupra directiei de mers. În acel moment, şoferul unui autoturism marca Jaguar F-Pace la lovit in plin .

Lacrimi si durere in Vama Albita unde Theodor Danilcenco s-a despartit de logodnica sa

Trupul Anei Bujder, viitoarea noră a familiei Danilcenco, a fost repatriat deoarece familia fetei este din Republica Moldova. Fata va fi inmormantata la distanta de cel care urma sa ii devina sot. Ana a plecat spre Moldova, iar Theodor spre Husi alaturi de parintii sai. “Sufletele pereche nu se despart, ele pleaca impreuna in  Ceruri”, a spus una din rudele Anei Burduja. “Undeva, prin Ceruri, își vor da din nou mâna. Și vor fi iar tineri și frumoși și vor merge braț la braț. Pentru eternitate”, a completat aceasta. 

Manuela Danilcenco lucra la Liceul Tehnologic Ioan Corvin din Huși. Era singură la părinți, iar mama femeii a suferit un șoc în momentul în care a aflat cumplita veste. Singurul său copil nu mai este. Duminică seara, rudele și apropiații familiei Danilcenco s-au strâns în apartamentul rămas gol după moartea celor trei. Acolo a ajuns și Preasfințitul Părinte Ignatie. Rudele povestesc că Episcopul Hușilor a apărut la ușă și că oamenilor nu le venea să creadă că acesta este acolo. A oferit sprijin moral familiei și a spus o rugăciune.

“Cu profundă durere am aflat că, în după-amiaza zilei de 6 octombrie 2019, 4 persoane din Episcopia noastră şi-au pierdut viaţa într-un tragic accident pe drumul dintre localităţile Târgu Frumos şi Iaşi.

În aceste momente de profundă durere, inexprimabilă în cuvinte, adresăm familiilor rămase sincere condoleanțe, încredinţându-i de întreaga noastră compasiune și intensă rugăciune. Dumnezeu, Cel care mângâie cu adevărat inimile celor aflaţi în suferință, să reverse harul Său plin de lumină și de dragoste peste cei cu sufletele cernite de durere, rugându-L, cu fervoare, să odihnească cu drepţii sufletele celor ce au trecut la El astăzi, iar pe membrii familiilor îndoliate să îi întărească în aceste clipe de grea încercare”, se arată într-un comunicat al Episcopiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img