marți, 19 martie, 2024

Familia protestatarului mort după mitingul din 10 august, PLANGERE la Parchetul General: ‘Trebuie clarificată intervenția jandarmilor’

Distribuie:

Publicat:

Familia protestatarului mort după mitingul din 10 august s-a prezentat la sediul PÎCCJ pentru a depune o plângere, prin care solicită cercetări pentru stabilirea vinovaților. Avocatul familiei a precizat și că se așteaptă scuze pentru că ISU a comunicat date despre starea medicală a bărbatului.

„Așteptăm ca în funcție de concluziile raportului de expertiză medico-legală să vedem cine va fi în măsură să facă cercetări în această cauza. Noi prezumăm atât o legătură de cauzalitate între evenimentele din 10 august, dar și o culpă medicală, întrucât dânsul nu a fost transferat în termen util de la Spitalul Județean Alexandria la Spitalul București unde se făcuseră demersuri pentru ameliorarea stării acestuia. (…) Ținem să infirmăm cele susținute în presă cu privire la prezumtivele boli pe care le-ar fi avut înainte, acest lucru fiind confirmat prin analizele făcute în luna februarie anul acesta. Trebuie clarificată și legitimitatea intervenției jandarmeriei. Acestea două sunt chestiunile care vor contura o eventuală vinovăție a persoanelor din Jandarmerie direct vinovate sau a celor reponsabili cu ordinul de eliberare a pieței”, a declarat avocatul familiei lui Ilie Gâzea, Ioana Mateș, conform Mediafax.

Avocatul a mai spus că au în vedere și depunerea unei plângeri penale pe numele conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru că au fost comunicate date privind bolile de care suferea protestatarul.

„Atrag atenția asupra faptului că în mod surprinzător au fost divulgate date confidențiale cu privire la prezumtive diagnostice ale domnului Gâzea chiar de persoane care se află la conducerea ISU. Sunt surprinsă și vom face o plângere în acest sens, pentru încălcarea datelor private. S-au vehiculat, și chiar îmi pare rău să susțin că domnul Raed Arafat a formulat asemenea chestiuni în mod public, fără să aibă acceptul familiei. Noi suntem revoltați. În primul rând, atragem atenția în mod public și dacă se va prevala o scuză publică, apreciem că aceastră chestiune va fi închisă. Dacă nu, vom face plângere cu privire la acest aspect”, a mai spus avocatul.

Poliţiştii din Teleorman au fost sesizaţi, la mijlocul lunii august, de reprezentanţii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care s-a simţit rău în urma protestului din 10 august din Capitală, şi au deschis un dosar penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Teodora Dragole, a declarat la acel moment că poliţiştii au fost sesizaţi de reprezentanţii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani.

Surse locale au declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene, la mitingul din Piața Victoriei, din urmă cu mai bine de o săptămână. Bărbatul ar fi suferit o puternică hemoragie nazală și bucală, iar de atunci starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img