joi, 28 martie, 2024

Familia unui politist mort in spitalul din Buzau, dupa trei zile de agonie, acuza medicii de incompetenta

Distribuie:

Publicat:

Familia politistului care a murit luni, dupa trei zile de agonie, in Buzau, la sectia de cardiologie a Spitalului Judetean, acuza medicii de incompetenta si spun despre acestia au avut o atitudine sfidatoare, publica Informatia Buzaului. Catalin Motoasca avea 35 de ani si era inspector principal la postul de politie din localitatea buzoiana Racoviteni.  Era casatorit, avea un copil mic, sotia sa fiind insarcinata. El a agonizat trei zile, internat la sectia de cardiologie a Spitalului Judetean Buzau. Familia spune ca de abia in momentul in care starea pacientului a ajuns intr-un punct critic, medicii au incercat sa-l ajute, dar a fost prea tarziu. Sotia si soacra politistului spun ca medicii le-au facut nesimtite si ca le-au inchis cu forta intr-un vestiar, atunci cand ele au incercat sa le atraga atentia doctorilor ca barbatul se simte rau.
”Starea lui Catalin s-a inrautatit. Era foarte rau. Am inceput sa ii fac masaj, il durea rau spatele, tremura, ne zicea: Tineti-ma de mana, ca mor. Le-am spus: Doamna, ii este rau. Au zis ca n-are de ce, ca valorile sunt bune”, povesteste familia politistului.
Cand asistentele au realizat gravitatea situatiei, au hotarat sa solicite ajutorul medici, insa niciunul dintre ei nu ar fi raspuns la telefon.

”Pe la 6 jumate, a intrat in stop cardio respirator, l-am vazut cum a tras si a murit. Ne-au scos din salon si le-am spus: Ne-ati omorat baiatul. Abia atunci au venit medicii de la urgente sa ii faca resuscitare. Intre timp, a venit doctorul care a refuzat sa ne dea salvarea.
A vazut ca e mort si a plecat din salon. Si cand le-am spus: Criminalilor, mi-ati omorat baiatul, medicul mi-a zis: Stiti ceva, doamna, mai sunteti si nesimtita. Atunci, asistenta ne-a luat pe amandoua, ca pe niste gunoaie, si ne-a dus pe hol si a inchis usa. Ne-a inchis intr-un hol, era o chiuveta acolo, ca sa nu mai facem galagie”, povesteste familia. Conducerea spitalului a demarat o ancheta interna pentru a stabili daca barbatul putea fi salvat. Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a demarat la randul sau cercetari privind acest deces. Purtatorul de cuvant al spitalului, Adriana Bunila, a precizat, pentru News.ro, ca barbatul s-a prezentat vineri la Unitatea de Primiri Urgente, avand dispnee de circa o luna. Barbatul a fost internat in sectia Cardiologie, dar starea lui s-a agravat. Luni, familia tanarului a solicitat transferul la un spital din Capitala, insa medicii nu au permis mutarea din cauza starii grave in care se afla pacientul.
Barbatul a murit luni seara in urma unui stop cardio respirator. Conform lui Bunila, diagnosticul in cazul tanarului, inainte de necropsie, a fost tromboembolism pulmonar.
”Familia nu a facut plangere, nu ni s-a adresat pana acum, insa conducerea Spitalului Judetean a decis demararea unei anchete interne. Miercuri va fi efectuata necropsia si atunci vom sti exact cauza decesului. Cert este ca transferul la un spital din Bucuresti, asa cum a cerut familia, nu putea fi efectuat din cauza starii grave in care se afla bolnavul”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, Adriana Bunila.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img