vineri, 19 aprilie, 2024

Fara rovinieta. Cum poti scapa de amenda de la CNADNR

Distribuie:

Publicat:

Soferii prinsi fara rovinieta pot scapa de plata amenzii primite de la CNADNR.

Documentele primite acasa de catre soferi de la CNADNR au fost declarate nule, pentru ca semnatura electronica nu este considerata legala. In 17 februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis un recurs in interesul legii formulat de Avocatul Poporului, ca urmare a petitiilor transmise de cetateni, astfel ca in acest moment orice amenda fara semnatura olografa a agentului care a constatat lipsa rovinietei este nula.

Potrivit deciziei instantei supreme, singurele procese-verbale de amenda, ce pot fi acceptate, sunt cele intocmite de un controlor de trafic care constata contraventia la momentul comiterii ei si poarta atat semnatura acestuia, cat si semnatura contravenientului sau a unui martor, dupa caz.

Practic, in acest moment, asa cum suna decizia ICCJ, soferii care au primit prin posta o amenda fara semnatura agentului constatator trebuie sa mearga la instanta si sa ceara anularea ei, folosindu-se de hotararea magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, relateaza romaniatv.net.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img