marți, 19 martie, 2024

„FARA URA, CU TOLERANTA! „

Distribuie:

Publicat:

​Organizatia “Salvati  Copiii” implementeaza, in perioada 7 februarie-24 martie, cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, Concursul national „Fara ura, cu toleranta”. Aflat la a saptea editie, concursul derulat cu ocazia Zilei Internationale a Sigurantei pe Internet 2017 abordeaza in acest an tema mai sus mentionata, incadrandu-se in miscarea globala de combatere a discursului instigator la ura „No hate speech movement”. Aceasta directie vine ca urmare a ingrijorarii cu privire la intensificarea discursului instigator la ura fata de grupuri vulnerabile din societate, mai ales in mediul on-line.
  ​In scolile din Romania, in mod repetat, 3 din 10 copii sunt exclusi din grupul de colegi, tot 3 din 10 copii sunt amenintati cu bataia sau lovirea de catre colegi, iar 1 din 4 copii a fost umilit in fata colegilor, potrivit unui studiu national despre fenomenul de bullyng, realizat de organizatia „Salvati Copiii” in 2016.
​Doua dascalite ce predau la Scoala Gimnaziala „Stroe S. Belloescu” din Barlad, Hazu Mona si Palade Agata, s-au alaturat acestui demers participand la concursul de proiecte pe tema „Fara ura, cu toleranta”, avand ca principal scop cresterea nivelului de informare a elevilor, profesorilor, parintilor si comunitatii cu privire la efectele pe care situatiile de bullyng le au asupra tuturor celor implicati, fie ca acestia au rolul de victima, agresor sau martor.
​„ Speram ca, prin acest gen de initiative, toti factorii responsabili sa actioneze corespunzator si eficient in vederea stoparii fenomenului de bullying  si astfel sa scada violenta” , ne-a declarat invatatoarea Agata Palade. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img