joi, 18 aprilie, 2024

FC Vaslui inca puncteaza pentru Romania

Distribuie:

Publicat:

UEFA a dat publicitatii clasamentul coeficientilor cluburilor, iar formatiile spaniole Real Madrid, Atletico Madrid si FC Barcelona se afla pe primele trei pozitii.

Surpriza cea mai mare o reprezinta FC Vaslui. Desfiintata de trei ani, fostul club vasluian se afla in primele trei cluburi romanesti.

FCSB este cea mai bine clasata echipa din Romania, ocupand locul 76, cu 22.230 de puncte. Urmeaza Dinamo Bucuresti, club aflat pe locul 218, cu 6.370 de puncte, tot atatea cate au cei de la FC Vaslui. Campioana en titre este pe pozitia 232 cu 5.870 de puncte, la egalitate cu ASA Targu Mures si Rapid Bucuresti.
”Clubul primeste, dupa 3 ani de la disparitie, o recunoastere de la UEFA. FC Vaslui se situeaza pe un onorabil loc doi in topul echipelor romanesti, la egalitate de puncte cu Dinamo. Chiar daca cei de la LPF si FRF nu ne-au lasat sa luam titlul, punctele de la UEFA nu ni le poate lua nimeni”, a declarat Adrian Porumboiu.

Cea mai buna participare europeana a formatiei vasluiene a fost in sezonul 2011-2012, cand a evoluat in preliminariile Champions League, obtinand un punct din dubla cu Twente, si obtinand prezenta in grupele Europa League, dupa ce a eliminat Sparta Praga. In faza grupelor, vasluienii au impresionat Europa, dupa rezultatele foarte bune obtinute in fata echipelor Lazio Roma, Sporting Lisabona si FC Zurich.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img