vineri, 26 aprilie, 2024

FCSB a marcat 13 goluri în doua amicale, dar are o mare problema. Transferul asteptat de toata lumea

Distribuie:

Publicat:

FCSB se afla deja în al doilea cantonament al verii, cel din Olanda, de la Apeldoorn, în care Nicolae Dica (38 de ani) va putea testa noul sistem de joc, 1-4-3-3, contra unor adversari de top. Pâna acum, ros-albastrii s-au ”încalzit” în fata unor adversari modesti, din Liga 4, carora le-au marcat 13 goluri. Ilie Dumitrescu, fostul mare fotbalist al bucurestenilor, a facut o analiza a acestui sistem si a identificat marea problema pe care o are vicecampioana.

"Echipele de top din Europa au avut mereu nevoie, indiferent de sistem, de un «9», pentru a obtine rezultate notabile si a câstiga trofee. S-a jucat asa, chiar si în 4-3-3. Dar nu cu 9 fals. A fost un trend cu Messi la Barcelona si putin cu Totti, la Roma, fotbalisti exponentiali, dar acum se merge pe un 9 autentic. Un pivot, care sa nu iasa foarte mult din zona centrala, sa nu paraseaca colturile de 16 metri, sa-l ai mereu în fata”, a spus Dumitrescu.

În acest moment, FCSB nu are decît doi atacanti în cantonament. Este vorba despre Ianis Stoica si Cristian Dumitru, ambii de la juniori, carora li se va adauga si Gnohere (30 de ani) în curând. Francezul va rata însa startul sezonului, pentru ca nu va fi apt dupa operatia de la inghinali.
Fostul mare fotbalist al ”Generatiei de Aur” a analizat si actualul lot al lui Dica si a spus ca sunt premise ca echipa sa se miste bine în sezonul viitor.

”Într-un sistem 4-3-3, extreme ca Man si Coman vor trebui sa se transforme în atacant, când actiunea se va desfasura pe partea opusa, dar un rol esential îl vor avea si interii, care sa aiba trecere libera, care sa aiba atitudine. Sunt jucatori care dau mingea, dar nu o mai cer pe pozitia viitoare si care nu apar nici la finalizare. Plus ca trebuie ca si fundasii laterali sa ajute atacul, sa se transforme în extreme. Morais, Momcilovic fac bine banda pe stânga, la fel si Benzar pe dreapta, par jucatorii potriviti", a mai spus Ilie Dumitrescu.

Analistul Digi Sport a mai spus ca ramâne de vazut cum va gestiona Dica mijlocul terenului, acolo unde FCSB are cele mai multe solutii. "Problema se pune ca sunt foarte multi jucatori în linia de mijloc. Pintilii e punct fix acolo în fata apararii, Ovidiu Popescu am vazut ca a fost folosit ca inter, mai sunt Nedelcu si Filip în stânga, ai Teixeira, ai Morutan, ai Qaka. Zona este acoperita. Ai si în fata", a mai spus Dumitrescu, la Digi Sport.

Iata lotul FCSB deplasat în Olanda

Portari: Cristian Balgradean, Razvan Ducan, Andrei Vlad
Fundasi: Junior Morais, Romario Benzar, Mihai Balasa, Bogdan Planic, Marko Momcilovici, Daniel Toma
Mijlocasi: Lucian Filip, Ovidiu Popescu, Daniel Benzar, Florin Tanase, Dennis Man, Antonio Jakolis, Dragos Nedelcu, Florinel Coman, Kamer Qaka, Mihai Pintilii, Olimpiu Morutan
Atacanti: Ianis Stoica, Cristian Dumitru
Filipe Teixeira si Harlem Gnohere nu au facut deplasarea, fiind învoiti si urmând sa se alature lotului în scurt timp.

Al doilea stagiu de pregatire se va desfasura în perioada 1-14 iulie, în Apeldoorn, Olanda, antrenamentele formatiei FCSB fiind programate la baza WWNA, din localitatea Wenum-Wiesel aflata în apropiere.

În Olanda, FCSB va disputa patru partide amicale. Cu Ajax Amsterdam, pe 7 iulie, de la 20:00 (ora României), în localitatea Hattem si cu PAOK, echipa lui Razvan Lucescu, pe 9 iulie. A treia partida de pregatire va fi în compania lui FC Bruges, campioanei Belgiei. Astfel, vicecampionii s-ar putea întâlni cu Dorin Rotariu, jucator care va reveni la Bruges, dupa împrumutul la Mouscron. Al patrulea amical urmeaza sa fie anuntat ulterior.

Amicalele verii pentru FCSB

FCSB – CS Cornu 4-1
FCSB – CS Coltea 9-1
4 iulie: FCSB – FC Bruges (19:00), Garderen
7 iulie: FCSB – Ajax (20:00), Hattem
9 iulie: FCSB – PAOK Salonic (20:00), Wenum-Wiesel
13 iulie: FCSB – AL Gharafa (19:00), Wenum-Wiesel

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img