joi, 18 aprilie, 2024

FELICITARI ROMANIA !FELICITARI COPIII TALENTATI ! – Elevul de AUR al judetului Vaslui -FOTO

Distribuie:

Publicat:

3 medalii de aur (Andrei Popa, Costi-Andrei Oncescu, Tamio-Vesa Nakajima) si un argint (Andrei-Costin Constantinescu). Acestea sunt rezultatele care ne fac sa ne mandrim cu acesti copiii talentati coordonati de niste  profesori cu har-  Dan Pracsiu, secondat de Daniel Posdarascu.

Prefectul Judetului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA l-a felicitat pe elevul Andrei Popa, care a obtinut medalia de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatica, si pe profesorul Dan Pracsiu, coordonatorul lotului olimpic al Romaniei de informatica.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu  a declarat ca ”ne mandrim cu valorile noastre si cu rezultatele deosebite” pe care acestia le-au obtinut la olimpiada, ce a avut loc la Ljubljana (Slovenia).

   ”Vestea ca Andrei Popa a castigat medalia de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatica din Slovenia, ne bucura enorm. Succesul elevului Liceului ”Mihail Kogalniceanu” confirma calitatile intelectuale aparte, o munca titanica si sacrificii pe care si le-a asumat cu maturitate. Il asiguram de intreaga noastra apreciere, fiind pentru noi un exemplu de consecventa si ambitie. Alaturi de profesorul Dan Pracsiu, coordonatorul lotului national, reprezinta dovada vie ca invatamantul vasluian are potential si poate functiona la cote inalte. Felicitari din suflet pentru performanta obtinuta”, a declarat prefectull.

OLIMPICUL CU CARE NE MANDRIM.   

Andrei Popa a obtinut, in premiera, medalia de aur la Olimpiada Europei Centrale de Informatica, cu punctaj maxim. Tot in premiera, lotul Romaniei de informatica s-a intors acasa cu trei medalii de aur, din sase acordate, si una de argint.                                    

Olimpiada Europei Centrale de Informatica este organizata de Ministerul Educatiei sau alta institutie corespunzatoare a uneia dintre cele opt tari din Europa Centrala (Croatia, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Polonia, Romania, Republica Slovaca si Slovenia). Fiecare participant  are o echipa formata din 4 elevi de liceu concurenti (cu varsta mai mica de 19 ani), un lider de echipa (team leader) si un ajunct (deputy leader).

CEOI urmareste sa motiveze elevii din Europa Centrala sa fie mai mult interesati de informatica si tehnologia informatiei, sa-si testeze si sa-si demonstreze competenta in rezolvarea problemelor cu ajutorul computerelor, sa faca schimb de cunostinte si experienta cu alti elevi cu preocupari similare si sa stabileasca contacte personale cu tinerii din regiunea Europei Centrale.

Costurile de deplasare catre si de la locul competitiei sunt platite de echipe (tara din care provin), restul cheltuielilor locale sunt acoperite de organizatori. Competitia este formata din doua runde in doua zile. In ambele runde timpul de lucru este de cinci ore, iar concurentilor li se vor da trei probleme de rezolvat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img