vineri, 26 aprilie, 2024

Femeia insarcinata in doar 7 luni a simtit miscari in abdomen, de parca ceva ii impingea bebelusul afara. Cand au vazut ce era de fapt acolo, medicii nu stiau ce se poate intampla mai departe

Distribuie:

Publicat:

In aprilie 2015 o ambulanta din Ucraina a adus la spital o viitoare mamica cu un caz unic. Medicii nu se asteptau in niciun caz sa vada ceva atat de neobisnuit, dar dupa consultul initial au devenit confuzi: desi se afla doar in luna a saptea de sarcina, ceva ii impingea la propriu copilasul afara!

Care era misterul? Elena Sedova (25 ani) astepta tripleti: doi feti erau situati in partea de sus a uterului, iar unul in partea de jos. Prin propria lor greutate fetitele de sus isi impingeau surioara afara. Pe parcursul ultimelor zile Elena a simtit o miscare ciudata in abdomen, insa spera ca travaliul nu va incepe prematur.

Nici ce s-a intamplat mai departe nu se va intampla la nicio alta sarcina obisnuita: micuta Likeria a aparut pe lume in luna a saptea de sarcina. Minuscula si slaba, ea cantarea doar 950 de grame. Fetita a fost indata pusa intr-un incubator, iar medicii se pregateau de nasterea celorlalte doua micute. Insa brusc, spre uimirea tuturor, contractiile Elenei au incetat, conform Perfect Media.

In acest punct medicii au fost nevoiti sa faca o alegere foarte grea. De obicei gemenii apar pe lume cu un interval de timp mare intre ei, de exemplu o ora, daca se depaseste acest interval, travaliul este stimulat artificial. Totusi, acum specialistii nu stiau daca aceasta este o idee buna. Celelalte doua fetite erau chiar mai mici decat surioara lor. Ele puteau pur si simplu sa nu supravietuiasca, tocmai de aceea doctorii au hotarat sa astepte.

Pentru a proteja sanatatea copiilor, Elena a fost obligata sa stea mereu in pat. Nici macar nu a fost lasata sa isi ingrijeasca fiica deja nascuta si intre timp era ingrijorata pentru celelalte doua micute care pareau ca misca in burtica din ce in ce mai putin. Asa au trecut o zi, doua zile, o saptamana… Doua saptamani. Trei… Medicii deja cereau sfaturi de la colegii lor din intreaga lume: in toata cariera lor nu a mai existat asa ceva.

Peste 38 de zile, cand micuta Likeria crescuse pana la 1.5 kg, Elena a simtit brusc o slabiciune puternica si neliniste. Medicii au consultat-o si au hotarat ca a sosit momentul nasterii. In aceeasi zi pe lume au aparut doua fetite sanatoase si minunate — Zlata si Stephaniya. Iar Elena, in sfarsit, a putut sa le imbratiseze pe cele trei micute ale sale, conform Perfect Media.

In prezent aceste triplete unice au doi anisori, iar Likeria, care a fost de doua ori mai mica la nastere in comparatie cu surioarele sale, nu le este acum cu nimic inferioara. Toate sunt sanatoase si active! Le uram vieti la fel de interesante si unice precum a fost si debutul lor in aceasta lume.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img