joi, 28 martie, 2024

Femeie din Republica Moldova, depistata cu sedere ilegala in comuna vasluiana Lunca Banului

Distribuie:

Publicat:

Politistii de imigrari din Vaslui au depistat o femeie de 36 de ani din Republica Moldova, care nu a
parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere. Aceasta a fost sanctionata contraventional si obligata, prin decizie de returnare, sa paraseasca tara in termen de 15 zile.

Politistii Inspectoratului General pentru Imigrari – Biroul pentru Imigrari al judetului Vaslui au desfasurat, la data de 01 noiembrie, o actiune pe linia combaterii sederii ilegale a cetatenilor straini, pe raza de competenta.

In cadrul activitatilor intreprinse, pe raza comunei Lunca Banului, politistii de imigrari au depistat, cu sedere ilegala, o femeie in varsta de 36 de ani, din Republica Moldova. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca aceasta a intrat legal in tara, insa nu a parasit teritoriul Romaniei la expirarea dreptului de sedere.

Ca urmare a celor constatate, politistii de imigrari au emis pe numele femeii o decizie de returnare, prin care este obligata sa paraseasca tara noastra in termen de 15 zile. Totodata, a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 400 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata.

Biroul pentru Imigrari al judetului Vaslui continua activitatile de prevenire si combatere a sederii ilegale a strainilor prin organizarea de actiuni cu forte proprii sau in cooperare cu institutiile cu atributii in mentinerea unui climat de ordine si liniste publica in randul comunitatii noastre, solicitand cetatenilor straini sa acorde interes reglementarii dreptului de sedere in Romania.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img