sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Femeile care au întors Spitalul „Socola” pe dos! Ce fac acestea în timpul programului a scandalizat întreg corpul medical

Distribuie:

Publicat:

Două asistente medicale de la Institutul de Psihiatrie „Socola” au reușit să terorizeze întreg colectivul medical. Prin acțiunile lor, colegii susțin că perturbă întreaga activitate medicală din unitate. Se aduc acuzații grave la adresa lor, iar colegii au ajuns la culmea disperării. Sub protecția anonimatului, aceștia au făcut dezvăluiri incredibile. Primesc telefoane seara și de multe ori au fost amenințati. Detaliile oferite sunt de necrezut.

Două asistente medicale, care sunt angajate de mai mulți ani la Institutul de Psihiatrie „Socola”, au reușit să bage spaimă în colectivul medical. Anagajații spitalului menționat susțin că cele două fac abuzuri incredibile și că de multe vreme nu-și mai practică meseria pentru care sunt plătite. Acestea sunt acuzate de faptul că, de mai mulți ani de zile, nu își mai îndeplinesc atribuțiile din fișa postului și că au cu totul altă ocupație în timpul programului. Cadrele medicale de la Institutul de Psihiatrie au făcut dezvăluiri despre ce se întâmplă în spital, însă sub protecția anonimatului, susținând că cele două asistente au o atitudine agresivă. „În fiecare zi, fie că sunt sau nu de serviciu, ele fac aceeași activitate, nu activitatea medicală pentru care sunt plătite, nu ceea ce este în fișa postului. Am ajuns cu toții să stăm, să fim atenți, dacă vine cineva din spate să ne filmeze. Nu mai putem lucra așa. De foarte multă vreme, această metodă a dumnealor este folosită pentru a denigra activitatea medicală a patru sute de asistenți, medici, infirmieri, practic a 1.200 de angajați. Este vorba despre doamnele asistente Mirela Popeanu și Lola Mitrică”, precizează angajații Institutului „Socola”.

De la ce a început totul

Aceleași cadre medicale susțin că cele două asistente medicale au fost chemate și în comisia de disciplină.
„În urmă cu mai mult timp, doamna Mirela Popeanu a fost dusă în comisia de disciplină, pentru că a denigrat institutul, și i s-a încetat contractul de muncă. Cu toate acestea, a fost reangajată, iar acum face același lucru. Avem o idee despre motivele pentru care aceste persoane fac acest lucru. Ceea ce fac ele se cheamă abuz de drept, întrucât uzează de o simplă hârtie scrisă cu pixul, prin care anunță conducerea că ele sunt avertizori de integritate. Astfel, pur și simplu și-au anulat profesia, iar de mult timp pășesc în acest institut în calitate de avertizori de integritate nu de asistente medicale”, mai spun anagajații spitalului.

Povestea a început în 2016

Conflictul din spitalul de psihiatrie datează din 2016, conform cadrelor medicale.
„De patru ani de zile calcă în picioare acest institut, prin denigrare, inclusiv a personalului, pentru că este vorba despre sute de angajați. Întreg scandalul a fost început în 2016, de către doamna Mirela Popeanu, căreia ulterior i s-a alăturat și doamna Lola Mitrică. Suntem la un punct de a face grevă, pentru că nu se mai poate așa. Serviciul este a doua noastră casă, iar ele își bat joc, terorizează un spital întreg. Tuturor le este frică de ele pentru că amenință cu lumea bună pe care o cunoaște una dintre ele și cealaltă spune că cunoaște oameni din lumea interlopă. Nu se poate așa ceva, nu suntem ultimul spital din lume”, adaugă cadrele medicale.

Picătura care a umplut paharul

Picătura care a umplut paharul pentru cadrele medicale de la Institutul de Psihiatrie „Socola” a fost o vizită fulger a deputatului Emanuel Ungureanu care, după cum susțin angajații spitalului, a dat buzna în unitatea medicală și a început să filmeze, căutând nereguli. Despre acest eveniment, personalul susține că nu a fost ceva întâmplător, ci că vicepreședintele Comisiei de Sănătate a fost chemat la spital chiar de către cele două asistente, pe care spunea că nu le cunoaște. Cu toate acestea, într-o poză postată pe rețelele de socializare, deputatul Emanuel Ungureanu apare alături de cele două anagajate ale Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași.
„Nu am perceput acea vizită ca fiind una obișnuită. Cineva a intrat în spital fără a avea acord, la regim supravegheat. Primul pas făcut de domnul deputat a fost să filmeze, nu a contat pe cine, medic, asistent, pacient. Este vorba despre un spital de psihiatrie, unde există reguli, o legislație care nu ne dă voie să divulgăm confidențialitatea pacienților, nici ca nume, nici fizionomia. Nu a ținut cont de nimic, s-a șters pe jos cu toată lumea. A avut loc și o discuție mai aprinsă cu domnul jurist, care i-a explicat regulile spitalului. Dacă venea și anunța conducerea, nu era absolut nici o problemă, institutul nu se schimbă în câteva minute. Mai mult, a intrat unde a dorit, nu a fost vreo problemă”, mai spun cadrele medicale.

Se aduc acuzații grave

Cadrele medicale susțin faptul că cele două angajate au comandat vizita deputatului de Cluj în spitalul ieșean.
„Ni s-a reproșat faptul că am avut o atitudine agresivă. Nu puteam să abordăm altfel situația, având în vedere că dumnealui a venit însoțit de două doamne asistente, despre care ne e este și greu să spunem că sunt colegele noastre. De la ora 8 dimineața, nu înțelegeam de ce erau atât de euforice, așteptând să vină cineva. I s-a spus domnului deputat că a venit însoțit de cele două colege, care în fiecare săptămână declară ceva, denigrează cu ceva spitalul. Dumnealui ne-a spus că nu este adevărat, dar întâmplarea face că, după vizita respectivă, domnul deputat împreună cu cele două doamne au făcut o poză de album, chiar dacă a precizat de n ori că dumnealui nu le cunoaște pe cele două doamne”, a adăugat colectivul medical de la Institutul de Psihiatrie „Socola”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img