joi, 25 aprilie, 2024

Femeile din Romania au salarii cu 9,10% mai mici decat ale barbatilor

Distribuie:

Publicat:

Potrivit agerpres.ro.femeile din Romania au salarii cu 9,10% mai mici decat barbatii, ceea ce inseamna ca din 27 noiembrie pana la sfarsitul anului femeile nu sunt platite pentru munca lor, conform unei cercetari realizate de compania Expert Market.

 In Europa, femeile au in medie salarii anuale cu 16,68% mai mici decat ale barbatilor, echivalentul a circa doua luni de munca neplatita.

Cele mai mici diferente procentuale intre salariile femeilor si ale barbatilor se inregistreaza in Slovenia (3,2%), Malta (5,1%) si Polonia (6,4%). Romania se afla pe locul noua, cu 9,10%.

Cele mai mari diferente procentuale intre salariile femeilor si cele ale barbatilor se inregistreaza in Bosnia (46%), Ucraina (41%) si Georgia (34,8%).

Michael Horrocks, de la Expert Market, a declarat: “Cand examinam datele privind decalajul de salarizare intre femei si barbati, este dificil sa ne imaginam cum este reflectat acesta in viata de zi cu zi. Este dezamagitor sa vedem ca in multe state europene femeile lucreaza de fapt fara a fi platite doua sau mai multe luni”.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img