joi, 28 martie, 2024

Femeile nu trebuie sa poarte sutien: un cercetator explica de ce este mai bine ca ele sa-si lase sanii liberi

Distribuie:

Publicat:

Un studiu recent realizat in Franta arata ca femeile care refuza sa poarte sutien nu sunt lipsite de feminitate sau extravagante, ci stiu ce este mai bine pentru ele. Potrivit cercetatorilor, toate femeile ar trebui sa renunte la sutien.

Jean-Denis Rouillon, profesor la Universitatea Franche-Comte din Besancon, spune ca sanii nu au nimic de castigat daca sunt stransi mereu in sutien. Dimpotriva, ei vor avea de suferit, penttu ca trebuie lasati naturali, a declarat el, potrivit adevarul.ro, care citeaza publicatia Connexioninfrance.com. Cercetarea a durat 15 ani si a inclus 300 de femei. Astfel, purtarea sutienului impiedica dezvoltarea sanilor. In schimb, daca sunt lasati liberi, sanii vor deveni mai tonifiati si mai fermi. Unele femei care au participat la acest studiu, care a presupus renuntarea la sutien, au marturisit ca nu au mai avut dureri de spate dupa ce nu au mai purtat sutien.

Rouillon spune ca studiul demonstreaza ca sutienul este o falsa nevoie pentru femei. Din pacate insa, cele care au purtat sutien multi ani nu vor avea nimic de castigat daca vor renunta acum la el. Daca vor totusi sa faca acest pas, ele nu trebuie sa renunte brusc, ci treptat, purtand sutienul din ce in ce mai rar. In cadrul studiului, Rouillon a cercetat care este efectul renuntarii la sutien asupra sanilor, iar experimentul s-a facut pe 330 de femei care au fost de acord sa nu mai poarte acest accesoriu.

Cercetatorul a observat ca la femeile care nu poarta sutien, sfarcul se ridica cu cate 7 mm  in fiecare an spre umar, deci sanii devin mai fermi. In plus, nu apar vergeturi. Tinerele care incep sa poarte sutien imediat ce le cresc sanii vor deveni insa dependente de acest produs, pentru ca musculatura sanilor se va degrada. Pentru ca o parte a tesutului nu s eva dezvolta si sanii nu vor avea o sustinere naturala, ei se vor lasa mult mai repede.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img