joi, 28 martie, 2024

Feng shui: De ce este bine sa arunci lucrurile vechi

Distribuie:

Publicat:

Atat inteligenta ancestrala, cat si stiinta moderna  ne invata cata influenta are mediul asupra vietilor noastre. Prin folosirea unor principii feng shui  ne poate imbunatati in mod constant viata prin eliminarea lucrurilor care ne trag inapoi.

Feng shui-ul poate fi o completare a autodezvoltarii. Viata ta poate deveni stralucitoare daca reusesti sa scapi de ceea ce te tine pe loc. Iata cateva sfaturi prin care viata si apartamentul tau pot deveni stralucitoare cu adevarat.

1. Scapa de gunoi
Lucrurile vechi, murdare sau nefolositoare, toate acestea ocupa degeaba spatiul in casa ta. Scapa de aceste vechituri si te vei simti mai usor din punct de vedere mental. S-ar putea chiar sa pierzi si cateva kilograme. In timp ce arunci gunoiul te-ai putea intreba: „La ce as mai putea renunta astfel incat viata mea sa devina mai buna?”.

2. Intoarce-te la lucrurile simple
Lucrurile simple pot fi o sursa imensa de concentrare si bucurie. Mergi la culcare devreme, bea mai multa apa, fa sport in fiecare zi, manca alimente c are iti fac bine. Chiar si daca traiesti acum in haos, aprecierea si imbratisarea acestor lucruri te va ajuta sa ramai cu picioarele pe pamant.

3. Distreaza-te cu culorile
Daca te imbraci colorat, te vei simti plin de energie. Florile sunt o modalitate excelenta de a imbunatati si experimenta culorile atunci cand te afli acasa.

4. Aminteste-ti ca lumina face ca lucrurile sa arate mai bine
Daca nu te poti expune luminii soarelui, poti aduce mai multa lumina in spatiul in care locuiesti. Spre exemplu ai putea aprinde toate becurile din casa. Simti vreo diferenta din punct de vedere energetic cand luminile sunt aprinse? Te mai simti obosit, lenes, stors de energie. Adauga mai multe veioze in casa in timpul iernii. Deschide ferestrele. Trezeste-te devreme. Petrece mai mult timp afara.

5. Imbunatateste in fiecare zi ceva
Apartamentul tau nu este superb sau casa are nevoie de renovare? Este chiar si mai bine daca iti faci timp pentru curatenie. Daca angajezi un specialist sa iti aranjeze locul in care locuiesti, vei fi uimit de rezultatul final. In general, orice poate fi imbunatatit. Porneste de la aceasta idee si vei gasi o modalitate de a te dezvolta din toate punctele de vedere.

6. Fa-ti timp pentru tine insuti/insati
Timpul solitar este excelent pentru incarcarea bateriilor. Indiferent ca este vorba despre perna de meditatie de pe podea sau o camera unde scrii, citesti sau pictezi, cu totii avem nevoie de timp pentru noi insine astfel incat sa ne hranim mintea si sufletul.

7. Adu arta in spatiul favorit
Indiferent cine esti, arta iti face viata mai buna. Nu alege lucruri pe care crezi ca ar trebui sa le ai pe peretii casei sau la birou. Alege obiectele care te ajuta sa-ti imbunatatesti experienta de viata. Daca nu stii ce te misca cu adevarat incepe sa cauti. Mergi la muzeu, la galeriile de arta sau pur si simplu incepe sa pictezi de unul singur. Exploreaza. Incearca sa privesti viata cu alti ochi.

8. Alege echilibrul in defavoarea unei solutii rapide de moment
Focul si apa sunt elementele, in feng shui, care pun lucrurile in miscare. Unele persoane cred ca in cazul in adauga culorii vii in casele lor atunci visele se vor transforma mai repede in realitate. Insa, prea mult, indiferent despre ce este vorba, chiar si de actiune, nu este mereu bun. Este nevoie de echilibru in viata oricarui om. In loc sa alegi dupa rezultate, mergi mai degraba catre echilibru. Prin adaugarea naturii in viata lor precum plante, pietre  etc. este o modalitate excelenta pentru obtinerea echilibrului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img