News Flash:

Fenomen astronomic inedit ce poate fi observat in seara zilei de 4 noiembrie 2014. Conjunctia Luna - Uranus

4 Noiembrie 2014
2167 Vizualizari | 1 Comentarii
Un fenomen astronomic interesant va fi in seara zilei de 4 noiembrie in jurul orei 1900, cand Luna va fi foarte aproape (aparent) de planeta Uranus. Vorbim de o conjunctie apropiata dintre cei doi astri. Conjunctiile sunt fenomene astronomice foarte indragite de catre astronomii amatori si reprezinta o apropiere aparenta a doua sau mai multe corpuri ceresti. In cazul fenomenului din 4 noiembrie, planeta Uranus va fi foarte aproape de discul Lunii. De obicei planetele exterioare indepartate, cum sunt Uranus si Neptun, sunt foarte greu de observat. Chiar si vizual prin telescop este destul de dificil sa observi planeta Uranus. Dar atunci cand se afla in preajma unui obiect cunoscut si stralucitor avem sanse sa vedem planeta.

    Pe 4 noiembrie
, Uranus va fi la 0.42 grade distanta de discul Lunii, pe teritoriul constelatiei Pestii. Daca o sa va uitati cu un binoclu sau cu un telescop, o sa vedeti Luna si planeta Uranus in dreapta jos, ca o stea stralucitoare de culoare usor albastra.

    Cu prilejul acestui fenomen astronomic, Observatorul Astronomic al Muzeului "Vasile Parvan" din Barlad, judetul Vaslui, va organiza o sedinta speciala de observatii astronomice cu publicul. Cei care doresc sa vada acest fenomen prin telescop sunt asteptati in seara zilei de marti      (4 noiembrie 2014) intre orele 1800 - 2000.

    Conjunctiile sunt fenomene astronomice fara importanta stiintifica, in schimb acestea au o valoare educationala si sunt un bun prilej pentru promovarea astronomiei in randul publicului. Informatii suplimentare gasiti si pe site-ul AstroBarlad, la sectiunea Noutati din Astronomie. https://astrobarlad.wordpress.com/2014/10/31/aspectul-cerului-in-luna-noiembrie-2014/
   
"Foarte important!Observatiile astronomice se vor desfasura numai daca cerul va fi senin! In caz contrar publicul vizitator va putea viziona diverse prezentari si filme documentare de astronomie.
Pretul biletului este 2 lei de persoana."a declarat Dumitru Ciprian Vintdevara,Muzeograf Planetariu/Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Parvan” Barlad, judetul Vaslui;
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0865 (s) | 24 queries | Mysql time :0.032369 (s)