marți, 16 aprilie, 2024

Fermierii vor putea obtine adeverinte pentru subventii chiar daca au datorii la bugetul local

Distribuie:

Publicat:

Eliberarea de catre primarii a adeverintelor necesare fermierilor pentru obtinerea subventiilor nu va mai fi conditionata de lipsa datoriilor la bugetul local, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de catre federatia Agrostar.

 Agrostar a cerut si a obtinut de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) completarea prevederilor Ordinului in sensul ca “eliberarea adeverintei nu poate fi conditionata de existenta datoriilor la bugetul local”.

“Aceasta solicitare a venit ca urmare a faptului ca, in anii trecuti, au fost nenumarate cazuri in care fermierii nu au putut obtine aceste adeverinte de la primarii, deoarece inregistrau debite la bugetele locale. Or, conform regulamentelor UE, obtinerea subventiilor nu poate fi conditionata de existenta datoriilor si/sau de plata acestora”, a declarat secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Totodata, federatia a obtinut si eliberarea gratuita de catre medicii veterinari a adeverintelor pentru crescatorii de animale.

 Reprezentantii Agrostar, Proagro si Lapar s-au intalnit, miercuri, cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, scopul fiind acela ca aceste organizatii, membre in cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Agriculturii, sa isi poata spune punctul de vedere asupra modificarilor Ordinului 619/2015, modificari initiate de catre Ministerul Agriculturii.

Intalnirea a venit ca urmare a faptului ca, in cadrul Comisiei de Dialog social de luni, cele trei organizatii si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca nu au fost consultate anterior punerii pe ordinea de zi a comisiei a propunerilor de modificare a ordinului.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img