luni, 18 martie, 2024

Festivalul Fanfarelor de la Padureni si-a desemnat castigatorii. Vicepresedintele CJ Vaslui ofera detalii – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Duminica, 16 septembrie, in comuna vasluiana Padureni s-a desfasurat Festivalul Fanfarelor, festival organizat de către Consiliul Județean prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui. Acest eveniment a ajuns la cea de a XIV a ediție și la cea de a doua ediție de când acesta se desfasoara in frumoasa comună Pădureni.

 

Trofeul festivalului – Fanfara de la Valea Mare(Ivanesti)

Locul 1 – Fanfara de la Fâstâci(Cozmești)

Locul 2 -Fanfara Prietenia(Bârlad)

Locul 3 – Fanfara Gârceni

Mențiune – Fanfara Dragomiresti

 

“Am fost privati de prezenta fanfarelor din Bacesti (castigatoarea editiei precedente), Todiresti, Gherghesti, Teandafirilor din Vaslui. Au fost prezente in afara concursului 3 fanfare de copii: Rotaria Vaslui, Teișorii Lipovat si Zorile Zorleni, respectiv Fanfara de la Chetris Iasi si Fanfara Zaim din Raoinul Causeni R. Moldova. “ declara Lucian Onciu – C.J.C.P.C.T. VASLUI.

Prezent la manifestatie a fost si Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui, acesta declarand:

“Vreau să mulțumesc primarului comunei Pădureni, domnului Diaconu Temistocle, Consilului Local Pădureni și nu în ultimul rând cetățenilor acestei comune pentru ca au facut eforturile necesare pentru a primi acest festival și au creat tradiția de a se desfășura aici.

 

Festivalul Fanfarelor a început cu o paradă a formațiilor participante la acest concurs, formații din județul Vaslui, județul Iași și Republica Moldova. Am putut observa tineri dar și artiși consacrați ceea ce ne demonstreaza nouă tuturor ca eforturile făcute de membrii formațiilor, strădania instructorilor și implicarea factorilor decizionali locali și mă refer aici la colegii primari, viceprimari și consilieri locali va conduce la perpetuarea acestei tradiții mai departe și păstrarea pe mai departe a datinilor și obicieiurilor națiunii noastre. Tuturor le multumesc pentru eforturile făcute și sper că prin organizarea acestui festival-concurs,an de an, Consiliul Județean Vaslui îsi aduce micul aport pentru a răsplăti munca celor implicați și în cele din urma de a pune umărul în dezvoltarea acestui tip de muzică, extrem de frumoasă și consacrată pe meleagurile județului nostru.

Tuturor formațiilor implicate le doresc succes și fie ca cea mai “măiastră” dobă să facă diferența .” a declarat Ciprian Trifan- vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img