vineri, 19 aprilie, 2024

„Figurile” costă! S-a urcat în BMW beat criță și nu l-a interesat că nu are permis de conducere! A trecut milimetric pe langă moarte, dar va ajunge după gratii! – FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Un tânăr de 27 de ani a scăpat sâmbătă seara cu viață, ca prin minune. Individul s-a urcat la volan într-o stare avansată de ebrietate, iar din cauza vitezei a pierdut controlul volanului și a intrat într-un copac. Impactul a fost extrem de violent, iar autoturismul marca BMW aproape că s-a rupt în două. Totuși, tânărul a avut noroc cu carul și a fost scos în viață dintre fiarele contorsionate. Polițiștii au reușit să-l testeze cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 1,02 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Pentru isprava sa, tânărul riscă să ajungă după gratii, asta după ce va ieși din spital

Paul Sergiu Todireanu, un tânăr în vârstă de 27 de ani din comuna Plugari, poate spune că s-a născut a doua oară. Sâmbătă seara s-a urcat la volanul unui autoturism marca BMW și a călcat pedala de accelerație la fund. Nu s-a gândit niciun moment că pune în pericol viața participanților la trafic și a gonit nebunește. La ora 17:58, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că un accident grav s-a produs pe DJ 282 B.

Tânărul care conducea un BMW Seria 3 venea dinspre Plugari către Șipote, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în plin într-un copac de la marginea drumului. În urma impactului, Paul a rămas încarcerat. La scurt timp după efectuarea apelului la 112, mai multe echipaje de prim ajutor au ajuns la locul indicat. Pompierii au reușit să-l scoată dintre fiarele contorsionate. Imediat după ce a fost extras, tânărul a fost testat de polițiștii rutieri cu aparatul alcooltest. Valoarea indicată de aparat a fost uriașă. Tânărul avea o alcoolemie de 1,02 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Un echipaj medical l-a preluat și mai apoi l-a transportat pe tânărul inconștient la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Beat și fără permis

În tot acest timp, polițiștii rutieri au făcut verificări.

„Polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgențe 112 cu privire la faptul că un accident rutier soldat cu victime omenești s-a produs pe DJ 282 B. Din primele cercetări efectuate s-a stabilit faptul că un tânăr de 27 de ani din comuna Plugari a pierdut controlul volanului și a intrat într-un copac. Tănărul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 1,02 miligrame alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a precizat Beatrice Romanescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Paul se pare că a petrecut înainte să se urce la volan. A dat mai multe pahare de alcool peste cap, iar mai apoi s-a urcat la volan. BMW-ul pe care l-a distrus a fost recent adus în țară de către tănăr. Mașina era înmatriculată în Germania. Acum, tânărul riscă să ajungă după gratii pentru că s-a urcat băut la volan și fără permis.

Nu a fost singurul inconștient

În weekend, mai mulți șoferi au fost prinși conducând sub influența alcoolului. Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au identificat un bărbat, de 44 de ani, din comuna Ciurea, care se afla la volanul unui autoturism staționat. Șoferul emana halenă alcoolică, însă a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest și să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Cercetările continuă.

Ulterior, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit, pentru control, în orașul Târgu Frumos, un autoturism condus de un bărbat, de 51 de ani, din orașul Târgu Frumos. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Cercetările continuă.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală

Și polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 22 februarie, un tânăr de 19 ani, din comuna Deleni, în timp ce ar fi condus un autoturism pe raza localității Deleni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un gard. În urma impactului nu au rezultat victime omenești. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img