joi, 28 martie, 2024

Fiica unui fost baron local PSD a reclamat Romania la CEDO pentru conditiile inumane la care a fost supusa in detentie

Distribuie:

Publicat:

A devenit o moda ca detinutii din tara noastra sa reclame Romaniala Curtea Europeana pentru Drepturile Omului (CEDO) din cauzaconditiile foarte proaste din puscarii. Nu a facut exceptie nici fata unui celebru fost baron local PSD. Aceasta reclama conditiile inumane din perioada arestului preventiv, iar CEDO a acceptat plangerea. Este vorba despre Emanuela Pendiuc, fata lui Tudor Pendiuc, baron de Arges.

Citeste si: Traian Basescu recunoaste: “DNA e instrument de eliminare a politicienilor incomozi”

“In 4 septembrie 2014 reclamantei i s-a prescris un medicament pentru a evita un avort spontan si i s-a recomandat sa ia medicamentul de doua ori pe zi. In 29 septembrie 2014 reclamanta a fost chemata la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiata in calitate de martor in ceea ce priveste urmarirea penala inceputa impotriva tatalui ei pentru abuz in serviciu si luare de mita. Sedinta de audiere a fost programata pentru 31 octombrie 2014”, se scrie in reclamatia de la CEDO. In 31 octombrie 2014, deoarece avea anumite complicatii in ceea ce priveste sarcina, Ema Pendiuc a mers la spital pentru investigatii medicale care au confirmat aparitia complicatiilor si i s-a recomandat sa continue tratamentul prescris si sa se odihneasca. La intoarcerea de la spital, doi politisti i-au aratat un mandat de aducere si au condus-o la sediul DNA. In timpul interogarii, aceasta i-a informat pe cei doi procurori care investigau cazul cu privire atat la starea ei medicala proasta, cat si cu privire la tratamentul obligatoriu si efectele sale adverse care includeau ameteli si senzatii de lesin.

Citeste si: 
Dosarul Revolutiei: Romania, condamnata din nou de CEDO

 
“Odata ajunsa la sediul DNA, procurorul care investiga cazul a lasat-o sa astepte in hol timp de opt ore. In tot acest timp, reclamanta a fost fortata sa stea in picioare si nu a avut acces la mancare sau apa. I s-a luat declaratia dupa opt ore, in prezenta reprezentantului legal desemnat”, scrie in plangerea depusa la CEDO.
 
Ema Pendiuc sustine ca, in timpul detentiei sale in Centrul de Detentie de la Politia Capitalei, medicul centrului a refuzat sa-i ofere tratamentul necesar pentru sarcina. De asemenea, autoritatile centrului de detentie nu i-au oferit mancare sau apa pana a doua zi dimineata, iar atunci cand a primit niste mancare, aceasta era nepotrivita pentru starea ei. “Nu am cerut daune statului roman. Simpla decizie favorabila a CEDO va fi suficienta pentru mine. Prin aceasta actiune incerc sa atrag atentia autoritatilor competente asupra conditiilor inumane si degradante in care o femeie insarcinata este tinuta in arest, in Romania. Adica intr-o tara membra a Uniunii Europene”, a declarat Ema Pendiuc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img