marți, 19 martie, 2024

Finala Euro 2016, in vizorul teroristilor Stat Islamic

Distribuie:

Publicat:

Finala Campionatului european de fotbal ar putea fi otinta a atacurilor teroriste a gruparii Stat Islamic, mai ales daca una dintre echipe va fi cea a Frantei, avertizeaza ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere.

“Autoritatile franceze sunt bine pregatite. Si nu avem niciun indiciu clar privind vreun plan de comitere a unui atentat. Dar, cu cat meciurile sunt mai spectaculoase, cu atat finala va fi o tinta mai atractiva. Dar serviciile de securitate stiu acest lucru”, a spus Thomas de Maiziere.

“Europa, inclusiv Germania, este o tinta privilegiata de teroristi. Unele persoane cred ca amenintarile se diminueaza in contextul succeselor militare din Siria si Irak, unde reteaua Stat Islamic pierde teren. Eu nu vad lucrurile in acest fel. Eu consider ca este vorba de un efect asimetric: daca organizatia terorista Stat Islamic va fi slabita, va incerca sa transfere conflictul in strainatate”, atrage atentia Thomas de Maiziere. Franta a mobilizat peste 90.000 de militari, agenti de politie si ofiteri ai serviciilor de informatii pentru garantarea securitatii in timpul Euro 2016. In Franta este in vigoare starea de urgenta incepand din noiembrie 2015, cand membri ai retelei teroriste Stat Islamic au ucis 130 de persoane la Paris.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img