marți, 19 martie, 2024

FITE DIN BANUL PUBLIC LA BARLAD – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Doua camere de termoviziune si un telefon Iphone, sunt doar doua din investitiile facute pe bani publici de Primaria Barlad in ultimele sase luni, in valoare totala de peste 145.000 de lei. Asta in timp ce multe dintre strazile orasului arata ca dupa bombardament, pe unele dintre ele nefiind retea de canalizare. Nu mai punem in discutie nici faptul ca problema cainilor fara stapan a devenit deja mai mult decat apasatoare, iar autoritatile par a fi coplesite.

O simpla cautare pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) arata ca in intervalul noiembrie 2016 – mai 2017, Primaria Barlad a cheltuit aproximativ 302.000 RON pe diferite produse si servicii.

CAMERE DE TERMOVIZIUNE PENTRU SITUATII DE URGENTA!?

Pe lista cumpararilor direct atribuite figureaza de la banalele „seminte flori anuale” (12.026 RON), software-ul TinRead pentru biblioteca municipala (61.938 RON) si doua camere de termoviziune (71.000 RON si 74.500 RON).

Curios este ca, unii consilieri nu-si aduc aminte sa fi votat achizitia a doua astfel de camere in proiectul propus in iarna, cu motivatia ca aceste echipamente ar fi utile in situatii de urgenta precum dezastrele naturale. Unul dintre initiatorii proiectului a subliniat ca utilitatea acestei camere de termoviziune este importanta in salvarea de vieti dupa un cutremur major si ajuta la gasirea supravietuitorilor sub daramaturi (!?!).

Prima achizitie a unei astfel de camere apare pe SEAP in data de 29 noiembrie 2016 pentru suma de 71.000 RON. La sase luni distanta, pe 12 mai 2017, tot pe SEAP apare si a doua achizitie a unei astfel de camere, cu 3500 RON mai scumpa, adica pentru suma de 74.500 RON.

Un specialist in domeniu ne-a declarat ca astfel de camere sunt utile pentru localizarea victimelor aflate in camp deschis sau padure, capacitatea lor de a identifica eventualele persoane aflate sub daramaturi fiind aproape nula. Camerele de termoviziune sunt folosite mai ales de pompieri pentru stabili marimea incendiilor.

ULTIMA FITA: IPHONE GOLD – TELEFON DE SERVICIU LA PURTATOR!

Pentru unii din angajatii Primariei Barlad, necesitatea normala de a avea un telefon de serviciu depaseste limita bunului-simt atunci cand banul public este aruncat pe un dispozitiv de „fite”, achititionat de pe SEAP contra sumei de 1806 RON.

„Telefon mobil Apple iPhone SE, 64GB, Gold” este modelul cumparat chiar pe 8 Martie 2017, de Ziua Internationala a Femeii. Cum nimeni nu a fost in masura sa ne confirme in mod oficial de catre cine a fost facuta respectiva achizitie, nu putem decat sa analizam speculatiile de pe holurile institutiei si sa ne indreptam atentia catre cea care ocupa functia de viceprimar, Roxana Miron, si care in ultimul timp apare in public cu un model de telefon  asemanator celui mai sus mentionat.

PRESIUNE SCAZUTA LA ROBINETUL BIBLIOTECII MUNICIPALE

In comparatie cu sumele aruncate pe diferite gadget-uri de primarie, biblioteca municipala apare pe SEAP in data de 11 mai 2017 cu 17 achizitii a unor pachete de carti in valoare totala de 17.710 RON. Suma destul de mica daca stam si ne gandim ca zeci de mii de lei isi iau zborul lunar din bugetul local prin achizitionarea a diferite „jucarii” pentru uzul personal al angajatilor, desigur, sub titulatura „de serviciu”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img