luni, 18 martie, 2024

Flagrant la Barlad: Metoda ‘Accidentul’, dejucată de un batran cu prezenta de spirit

Distribuie:

Publicat:

Un individ care este bănuit că înșela persoane prin metoda „Accidentul” a fost reținut de polițiști marți după-amiază, în localitatea Ivești, județul Vaslui. Suspectul a căzut în plasa oamenilor legii care i-au organizat un flagrant după ce acesta contactase un bâtrân cu scopul de a-l escroca.

Marți dimineață, la ora 08:30, un bătrân în vârstă de 86 de ani, din localitatea Ivești (jud. Vaslui) a primit un apel telefonic în urma căruia era anunțat că o rudă de-a sa, plecată la muncă în Anglia, a provocat un accident de circulație și că are nevoie de bani pentru a aplana situația, altfel riscă să suporte consecințe destul de grave. Bătrânul nu s-a panicat, ba chiar a „negociat” cu interlocutorul său la telefon și în ciuda sumei imense cerute inițial, infractorul s-a „mulțumit” cu cei 10.000 de lei pe care a spus că îi are în casă. Individul care l-a contactat telefonic i-a dat indicații în continuare victimei, să dea suma de bani unei persoane de contact care se va prezenta în cursul zilei la domiciliul acesteia.

Bătrânelul însă, imediat după ce a terminat apelul, a mers glonț la secția de poliție din localitate unde a povestit ce i se întâmplase. Imediat, polițiștii au intrat pe fir și au organizat un flagrant. La ora 13:30, la poarta victimei în vârstă de 86 de ani, s-a prezentat Bogdan Vasile P., în vârstă de 30 de ani, pretinzând că a fost trimis să ia banii pe care ulterior trebuia să-i trimită în Londra, așa-zisei rude care provocase accidentul de circulație. De îndată ce suspectul a intrat în posesia sumei de 10.000 de lei, polițiștii l-au reținut, acesta recunoscând imediat fapta.

Bogdan Vasile P. este din localitatea Pogonești și este cunoscut oamenilor legii cu antecedente penale, el fiind eliberat condiționat din Penitenciarul Vaslui în anul 2014, după ce fusese condamnat în 2008 de Tribunalul București la 10 ani de închisoare pentru infracțiunea de „lovitură cauzatoare de moarte”.

La această oră suspectul este audiat de polițiști, în cursul zilei de miercuri urmând să fie prezentat în fața judecătorilor din Bârlad cu propunerea măsurii arestului preventiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img