vineri, 19 aprilie, 2024

Florian Coldea nu confirma, dar nici nu neaga! Ce a declarat despre “acoperitii din presa”

Distribuie:

Publicat:

Generalul Florian Coldea respinge acuzatiile care i s-au adus in spatiul public, in ultima perioada. In primul interviu acordat dupa incheierea mandatului de prim-adjunct al directorului SRI, pentru ziare.com. Coldea nu neaga ca exista ofiteri acoperiti printre ziaristi.

„Reiterez pozitia exprimata public de institutie si anume ca SRI se comporta dupa aceleasi norme ca si serviciile partenere din zona euro-atlantica, utilizand surse secrete umane, inclusiv acoperite, in toate domeniile de interes pentru siguranta nationala, cu stricta respectare a legii. Totusi este ingrijorator pentru mine sa vad cu cata usurinta si lipsa de responsabilitate anumiti oameni sunt etichetati ca fiind ofiteri acoperiti.”, a spus Coldea referitor la declaratia fostului sef SRI, George Maior, care a admis ca exista ofiteri acoperiti printre ziaristi.

Intrebat daca acoperitii din presa reprezinta o incalcare a libertatii presei si prezinta un risc de manipulare a informatiei in sensul dorit de comanda secreta a unui acoperit, Florian Coldea a negat.

„In primul rand, pentru ca asa cum ati formulat dvs intrebarea induceti automat raspunsul ca ar exista “acoperiti” in presa, ceea ce eu nu am afirmat. In al doilea rand, daca discutam in principiu, misiunea oricarui ofiter acoperit are legatura cu vulnerabilitatile, riscurile si amenintarile la securitata nationala, nu cu politica editoriala sau cu barfele din redactii care apar public oricum.”, a explicat Coldea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img