joi, 28 martie, 2024

Florin Iordache răspunde, după criticile ambasadelor: Eu nu am treabă cu ambasadele!

Distribuie:

Publicat:

Președintele Comisiei pentru legile justiției, Florin Iordache, răspunde, după ce șapte ambasade extrem de importante și-au exprimat îngrijorarea cu privire la legile justiției și acuză că nu au primit proiectele legilor justiției, așa cum li se promisese. Iordache susține că ”nu am treabă cu ambasadele” și arată că a trimis proiectele legilor justiției traduse în limba engleză la Ministerul de Externe, însă de acolo încolo nu mai este treaba sa.

”Eu nu am treabă cu ambasadele. Eu am transmis Ministerului Afacerilor Externe ceea ce este public – legile în română şi în engleză. Mai departe, corespondenţa cu ambasadele, cu Bruxellesul şi aşa mai departe este treaba Ministerului de Externe. (…) Înţeleg că ei încă nu au primit. De ce să persifleze dacă nu a avut nimeni corespondenţă cu ei? Eu nu pentru ei am scris. Eu am considerat că toţi cei care au ceva de spus să le citească, să se documenteze – de aceea am şi documentarul acela cu principalele modificări. Dar demersul meu nu e pentru ambasade, ci pentru tot spaţiul public. Cine are ceva de comentat, să se documenteze şi să critice cu argumente. A spune că atacăm Justiţia, a spune că diminuăm lupta împotriva corupţiei fără argumente sau fără să evidenţieze un anumit articol mi se pare total greşit”, a declarat Florin Iordache, citat de Mediafax.

El a mai spus că este decizia MAE dacă va traduce legile şi în alte limbi şi cui va transmite documentele.

”Mi s-a părut normal să informez MAE, pentru că relaţia cu exteriorul se desfăşoară prin MAE, nu prin Comisie. E un demers pentru a lua la cunoştiinţă cu ce s-a întâmplat în comisie şi cu ce a rezultat din Parlament, pentru o corectă informare. Că transmite în română, că traduce în alte limbi… Ce va face MAE mai departe este traba MAE”, a mai spus Iordache.

 

sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img