joi, 28 martie, 2024

Foarte multi oameni consuma aceasta otrava care le distruge oasele si dintii

Distribuie:

Publicat:

Citim adesea despre bauturile racoritoare de tip “cola” si, in ciuda faptului ca suntem constienti de efectele nocive ale acestora, continuam sa le consumam aproape zilnic. Aceste bauturi ne distrug oasele, dintii, dar efectele grave nu se opresc aici. Iata ce se intampla in organism de fiecare data cand consumam bauturi de tip “cola”, potrivit: healthyfoodhouse.com:

In primele 10 minute
In corp sunt introduse 10 lingurite de zahar (100% din cantitatea zilnica necesara). Corpul nu poate sa simta acest lucru, din cauza faptului ca fosfatii „mascheaza” gustul dulce.

Dupa 20 de minute
Insulina este eliberata si nivelul glucozei creste imediat. In consecinta, ficatul transforma tot zaharul disponibil in grasime.

Dupa 40 de minute
In urmatoarele 40 de minute, corpul utilizeaza toata cantitatea disponibila de cafeina. Receptorii adenozinici sunt blocati si ne simtim plini de energie.

Dupa 45 de minute
Dupa acest interval, bauturile tip Cola au un efect asemanator heroinei. Corpul descarca mai multa dopamina, care are efect asupra centrului placerii din creier.

Dupa 60 de minute
Efectele diuretice ale cafeinei incep sa se faca simtite. Tot calciul, magneziul si zincul care ar fi trebuit sa ajunga in oase sunt eliminate, asemenea sodiului, electrolitilor si apei.

Putin dupa 60 de minute
Acesta este momentul in care veti experimenta o schimbare de stare, deoarece nivelul zaharului din sange va scadea drastic. Toata apa din bautura carbogazoasa este eliminata, alaturi de mineralele esentiale pentru oase si dinti. Mai mult decat atat, consumul acestor racoritoare creste riscul de diabet pe termen lung.

sursa: jurnalul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img