joi, 25 aprilie, 2024

Focuri de arma si retinerea a 52.000 de pachete cu tigari de contrabanda la frontiera cu Moldova

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca – judetul Botosani au descoperit si confiscat, in urma unei actiuni desfasurate in zona de responsabilitate, 51.988 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare totala de 570.000 lei,  marfa ce urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.

In data de 08 noiembrie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca – I.T.P.F. Iasi, in baza unor informatii, au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

Astfel, in jurul orei 20.45, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii de frontiera Sadoveni, judetul Botosani, un microbuz marca VW, inmatriculat in Romania, despre care detineau informatii ca este folosit la transportul de produse din tutun.

„Colegii nostri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, insa in acel moment persoanele aflate in microbuz au fugit pe campul din apropiere, abandonand mijlocul de transport. Deoarece persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au tras patru focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de aceasta data acestea nu  s-au oprit. Imediat, au fost anuntate si autoritatile de frontiera din R. Moldova despre caz, in vederea cercetarii in comun a evenimentului de frontiera.” declara  RACNEA MINODORA – purtator de cuvant S.T.P.F. Botosani

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 51.988 de pachete cu tigari (1.039.760 tigarete), in valoare totala de aproximativ 570.000 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, precum si microbuzul in valoare de 30.225 lei. In continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe langa Judecatoria Saveni, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in aria infractionala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img