News Flash:

Fonduri Europene pentru sectorul pomicol.Peste 8,8 milioane de euro pentru anul 2015

7 Iunie 2015
1039 Vizualizari | 1 Comentarii
Fondurile europene și naționale disponibile, în 2015, pentru investiții în procesarea și marketingul produselor din sectorul pomicol depășesc 8,8 milioane de euro, iar alocările totale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 -2020 pentru întreaga perioada de programare se ridică la 35,2 de milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ului Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

 Sumele sunt disponibile pe submăsura 4.2a 'Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol' care se încadrează în măsura 4 "Investiții în active fizice" din PNDR. Această submăsură contribuie la domeniul de intervenție (DI) 3A 'Îmbunătățirea competitivității producătorilor primari' printr-o mai bună integrare a acestora în lanțul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, creșterea valorii adăugate a produselor agricole, promovarea pe piețele locale, a circuitelor scurte de aprovizionare, a grupurilor de producători și organizațiilor interprofesionale. De asemenea, submăsura are și domeniul DI 6A 'Facilitarea diversificării', a înființării și a dezvoltării de întreprinderi mici și a creării de locuri de muncă.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat la finele lunii mai, după transmiterea deciziei oficiale de aprobare a programului PNDR 2014-2020 de către Comisia Europeană, că în luna iunie vor fi lansate toate măsurile de finanțare din noul PNDR.

"România a fost, în 2014, printre primele țări care a transmis Comisiei Europene Programul Național de Dezvoltare Rurală. Iată că adoptarea oficială a Comisiei Europene ne permite ca în cel mai scurt timp să lansăm toate măsurile de finanțare, lucru care se va întâmpla în cursul lunii iunie. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este pregătită să primească proiecte în sesiune continuă, ceea ce constituie o noutate față de programul anterior. Noul Program vine cu o serie importantă de simplificări procedurale, care va permite o accesare mult mai facilă și direcționată spre cei ce au efectiv nevoie de finanțare', a precizat Daniel Constantin

Noul Program destinat dezvoltării agriculturii cuprinde 15 măsuri de finanțare, iar creșterea productivității agroalimentare și integrarea producției naționale în lanțuri alimentare reprezintă cele două obiective majore urmărite în noul PNDR.

SURSA:AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1016 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013655 (s)